Teyze "Rojava'da ölüdürülen insanlar için niye eylem yapmıyorsunuz."

Teyze "Rojava'da ölüdürülen insanlar için niye eylem yapmıyorsunuz."

Bugün İdil'de eylem içinde eylem vardı. Eylemin biri bilinçli, diğeri meraktandı. Bir eylemde kalabalık dünyaya seslendi. İsrail'i kınadı. Filistin'e destek verdi. Diğer eylem bireyseldi. Alış verişe çıkan Teyze bireysel duruşuyla kalabalığa herkesin merak ettiği soruyu sordu, cevabını almadı gitti. Eylemini sadece basın mensubları fark etti. Her iki eylemde sanat sokağın girişinde oldu. 

Sarı kare içindeki kadın " Rojeva da öldürülen insanlar için niye açıklama yapmıyorsunuz." diyerek bugün Filistin için eylem yapan kalabalığa sorması renkli anlara neden oldu. 

Sanat sokağının girişinde Filistin halkı için bugün yapılan basın açıklamasında yaşlı bir teyzenin tepkisi eyleme damgasını vurdu. Basın açıklaması yapıldığı sırada kameralar kayıta iken bir teyze istifini bozmadan basın açıklaması alanına girerek, her şey normalmiş gibi yoluna devam etmesi, yönünü çevirmeden yürüyerek toplanan guruba başını çevirerek "Rojavada öldürülen insanlar için niye açıklama yapmıyorsunuz" diyerek sorması, kayıtta olan kameraların önünde yürüşüne devam etmesi etklinliğe damgasını vurdu. Kalabalığın teyzeyi gülümseyerek izlemesi dikkatlerden kaçmadı. Teyzenin eyleminin tamamen doğaçlama olduğu, merakını kalabalığa sorması ve sorusuna cevap almadığı kaydedildi.

Haber : Fikret Saka

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2023, 00:06
YORUM EKLE
YORUMLAR
Idris
Idris - 10 ay Önce

Ji bo dewleta Filistînê kurd li ser piyane lê ji bo xwe kar û lal in. Kurd di xewê de xemûrî bûna. Dê rojekê şiyar bibin ji xew lê kengî nizanim.

SIRADAKİ HABER