Tatar'dan Göçerlerin sorunları için bakana ziyaret

Tatar'dan Göçerlerin sorunları için bakana ziyaret

Şırnak Ak Parti Milletvekili Aslan Tatar'dan bölgede yaşayan göçerlerin sorunlarına çözümü için Tarım ve Orman Bakanına ziyaret.

Milletvekili Aslan Tatar Tarım Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'yı ziyaret etti. Tatar ziyareti sırasında bakana göçerlerin sorunlarını dile getirdi. 

Tatar, Şırnak bölgesinde önemli bir nufüsün göçebe hayatını yaşadığını, bu kesim hayvancılıkla uğraşırken her toplum gibi onlarında sorunları olduğunu dile getirerek, ziyareti ile ilgili şu ifadelere yer verdi. " Şırnak bölgesinde nufüsün önemli bir bölümü hayvancılıkla uğraşırken göçebe hayatını yaşıyorlar. Bu toplumumuz günün imkanlarından uzak kalarak yaşamaları bir çok zorluğu beraberinde getiriyor. Hayvanlarını kışlaklara getirirken, yazın yaylalara getirirken, ulaşım, güvenlik, hayvanların beslenmesi, sağlığı, barınma, hayvanlarla uğraşan insanların sosyal yaşamı bir çok sorun zuhur ediyor. Bu insanlarımız sorunlarını dile getirmekte iletişim sorunu yaşıyor. Bizde vekiliğimiz döneminde vatandaşlarımıza karşı görevimizi yerine getirmek için Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı'yı ziyaret ederek göçerlerin sorunlarını arz ettim. "dedi

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2023, 15:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER