Söz Seçmenin yarın sandığa giderken İdilde bir çok ilk yaşandı

Söz Seçmenin yarın sandığa giderken İdilde bir çok ilk yaşandı

Söz Seçmenin yarın sandığa giderken İdilde bir çok ilk yaşandı

Söz Seçmenin yarın sandığa giderken İdilde bir çok ilk yaşandı

İdil 2019 yerel seçimlerinde bir çok ilki yaşarak girdi. HDP Belediye Başkan Adayını belirlerken, İlk önce Niyazi Çevrim’i, bir ay sonra Resul Sadak olarak açıklandı. Partinin bu kararı halkın tepkisine neden oldu. Tepki üzerine HDP genel Merkezi Resul Sadak’ı değiştirilerek Murat Şen’i aday gösterdi. MHP İlk defa Belediye Başkan Adayını göstererek idilde Belediye Başkan seçimlerine girdi. CHP, HÜDA-PAR Belediye Başkan Adayını göstermeden seçime girecekler. HDP Belediye Eş Başkan Adayları Songül Erdem, Murat Şen, AK Parti Belediye Başkan Adayı İsmail Genç, MHP Belediye Başkan Adayı M.Ali Dağ partilerin Belediye Başkan Adayları olarak seçimde yarışacak adaylar oldu. Bağımsız Belediye Başkan adayı olmadan bir seçime geçireceğiz. Belediye Başkan Adayların eğitim durumu ise, İsamil Genç Öğretmen, Songül Erdem, Murat Şen, M.Ali Dağ İlkokul mezunu olduğu belirtildi. İlçe merkezinde 42 Muhtar adayı muhtarlık için yarışacak. Muhtar adayların arasında Bayan Muhtar adayı olmadığı ifade edildi.

SEÇMENE 3 PUSULA VERİLECEK
İdililer, Pazar günü yapılacak yerel seçimler için sandığa gidiyor. Yüksek Seçim Kurulu’nun verilerine göre ilçe genelinde 40 bin 240 kişi oy kullanacak. İlçe merkezi ve köylerde ise 158 sandık kuruldu. Oy deposu olarak görülen İlçe merkezinde ise 17 bin 680 kişi oy kullanacak. Seçmenler, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi ile de oy kullanabilecek. Seçmene oy kullanma sırasında boş bir zarf ile 3 adet pusula verilecek. Büyükşehir dışındaki il belediyelerinde ise mavi olan pusula belediye başkanlığı, sarı renkli pusula ilçe belediye meclis üyeliği, turuncu olan pusula ise il genel meclisi seçiminde kullanılacak. Muhtar ve ihtiyar heyeti pusulaları ise oy kullanma kabinlerinin içinde yer alacak muhtar pusulası mühürlenmeden zarfa konulacak.

OY VERME İŞLEMLERİ

07.00’DE BAŞLAYACAK
YSK kararına göre Şırnak’ın da aralarında bulunduğu Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.

İdilde muhtar patlaması

Muhtarların sosyal haklarının düzenlemesi ardında 2019 yerel seçimleri için idil ilçe merkez mahalle muhtar adaylığı için bütün zamanların aday patlaması yaşanıyor.5 mahalle için onlarca aday şimdiden muhtar adayı olduklarını ilan ederken, mahalilere projeleri anlatarak oy istemeleri seçimlerde muhtarların propaganda da yaptıkları ilk olarak yorumlandı. Yeni Mahalle Muhtarı Selim Zeynaloğlu, Yukarı Mahalle Muhtarı Şerif Eğdemir, Aşağı Mahalle Muhtarı Sedik Özalp yeniden aday olarak seçime girerken, Turgut Özal Mahalle Muhtarı Hidyate Sakçak bu dönem  seçim girmeden adaylıktan çekildi. İlçe merkezinde Mahalle muhtar adayları arasında Bayanların aday olmaması dikkat çeken başka bir konu oldu.

Turgut Özal mahalle Muhtar Adayı

1-Abdullah Bulduk

2-Sabahattin Tanış

3-Arif Cakasın

4-Adil Sakcak

5-Nezir Kaşbaş

6-Haci Ül

7-İhsan Ari

Yukarı Mahalle Muhtar Adayı

  1. Şerif Eğdemir
  2. Orhan Dolaşır
  3. -Deniz Kereçin
  4. Arif Ay
  5. Abdurrahim Çin
  6. Ömer Kaya

Yeni Mahalle Muhtar Adayı

  1. Selim Zeynaloğlu
  2. Emin Özek
  3. Mehmet Doğan
  4. Ahmet İmük
  5. Sait Özdemir
  6. Yusuf Yağan
  7. Bahattin Tanrıverdi
  8. Abdullah Cirasun
  9. Metin Karaaslan
  10. 10-Süleyman Zan               

Atakent Mahalle Muhtar Adayı

1-Hamit Aslan

2-Yusuf Şavlı

3-Mehmet Acet

          4-İlhan Dikmen

Aşağı Mahalle Muhtar Adayı

1-Mehmet Örek

2- Sadık Özalp

3- Haci Yalçın

4-Hikmet Özdemir

6-Ebubekir Norman

7-Halef Özalp

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2019, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER