Şırnak Barosu Dengbejler evi için Milli Eğitim karşı dava açtı

Şırnak Barosu Dengbejler evi için Milli Eğitim karşı dava açtı

Şırnak Barosu, Cizre Dengbêj Evi’nin Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devredilmesine karşı dava açtı

Şırnak Barosu, Cizre Belediyesi’nin mülkiyeti belediyeye ait olan Dengbêj Evi’ni (Mehmet Ağa Kasrı) Cizre Milli Eğitim Müdürlüğü’ne devretmesiyle ilgili, yürütmenin durdurulması talebiyle dava açtı.

Dava Mardin İdare Mahkemesi’nde açıldı.

Karara karşı Mardin İdari Mahkemesi’ne başvuru yapıldığını sosyal meda hesabından duyuran Şırnak Barosu, yürütmeyi durdurma talepli başvuru dilekçesinde şöyle dedi:

“Cizre ilçemizde yer alan ve 2015 yılında Dengbêj Evi olarak kamulaştırılıp halka kazandırılan Mehmet Ağa Kasrı, Cizre Belediyesinin 7.8.2023 Tarih ve 141 Karar sayılı kararı ile Güzel Sanatlar Lisesine devredilmiştir. 19. yüzyıldan kalma geleneksel sivil mimarlık örneği olan Mehmet Ağa Kasrı ilçemizde yapısı korunan tek avlulu evdir. Cizre Belediyesince yıllar önce kamulaştırılıp restore edilip Dengbêj evine dönüştürülen yapı şehrimizin önemli turistik mekanlarından olmuştur. Bu kapsamda yapının bir liseye devredilmesi durumunda şehrimiz bu turistik mekandan mahrum kalacaktır. Halkın tüm kesiminden alınıp sadece bir kesimin hizmetine sunulacaktır. Bu hukuka aykırı durumun önüne geçilmesi amacıyla baromuzca Mardin İdare Mahkemesinde yürütme durdurma talepli iptal davası açılmıştır.”

Güncelleme Tarihi: 21 Eylül 2023, 16:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER