Ramazan'da Kırejo kahvesi çok tatlı oluyor

Ramazan'da Kırejo kahvesi çok tatlı oluyor

Ramazan ayına girerken Kırejo kahvesine duygusal bağlamında ilgi giderek artıyor. İnsanlar, iftarını açarken kırejo kahvesini düşünerek açıyor. Teravih namazını kılarken, hangi rekatte olursan ol kırajo kahvesinde masanın bir tarafında otururken düşünür namazın bitmesini sabırsızlıkla  beklersin. Gençler iftardan hemen sonra okey taşlarını dizerken görürsünüz, kravatlı çayından bir yudum alarak zevkle oynarlar. Bu güzel ortamda yancı olmanında başka bir keyfi ve tadı var. İftardan sonra çarşıda tur atarken, düşündüklerin arkadaşlar camiden gelmişler diye düşünerek, acele turu bitirmeye çalışıp, oyuna yancı olma hesabıyla acele kırejo kahvesine yönelirsin. İftarın açmışsın, evinde çıkıp kırejo kahvesinde içeceğin, sütün, çayın, kahvenin içindeki sıcaklığına ihtiyaç duyarsın. Yorgun halinle çayın derinliklerinde saklanmış sıcaklığı içine gönderirken, rahatlar, derin hayallere dalarsın, uyumak istemesin.

Kırejo kahvesi, İdil'in sosyal hayatını taşıyan bir çay evidir. Ramazan, Ömer kardeşlerin aziz ve güzel işletmeliği ile sığınacak bir limana dönüşüyor. İdil'de yaşayan bir çok insanın anısı taşıyan kırejo kahvesi her mevsimde ayrı bir güzeldir.

Ramazan ayında, sahura kadar oynamak, davulcunun kalk sesini duymak, bu oyunu bitirelim, kalkalım bakışmaları ancak bu kahvede hem güzel, hem anlamlı olur.

Kırejo kahvesi tarihi duruşuyla İdil'li vatandaşlara iyi bir hizmet vermenin huzuruyla Ramazan ayını tamamlamaya çalışması ile dikkat çekiyor. 

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2023, 18:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER