Mıdıhte Şüpheli Yangın

Üzüm bağları ve fıstık ağaçlarının bulunduğu alanda çıkan yangın sonucu bin dönümlük bir alan kül oldu.

Mıdıhte Şüpheli Yangın

Mıdıhte Şüpheli yangın

İlçe Merkezine bağlı Midıh (Öğündük)  Köyü’nde üzüm bağlarında yangın çıktı. Üzüm bağları ve fıstık ağaçlarının bulunduğu alanda çıkan yangın sonucu bin dönümlük bir alan kül oldu.

 Mıdıhlilerin kendi imkanlarıyla kontrol altına aldığı yangını daha sonra gelen itfaiye araçları tarafından söndürüldü. Süryani vatandaşlar 2 hafta önce de aynı bölgede yangın çıktığını ve yangının bilinçli çıkarılmasından şüphelendiklerini söylüyor.

‘BİR HAFTA ÖNCE AYNI YERDE YİNE YANGIN ÇIKMIŞTI’

 İlyas Vergili adlı Mıdıhlı köylü, 1 saat önce yangının çıktığını ve kendi imkanları ile kontrol altına aldıklarını söyledi. Vergili “Traktör ve elimize geçen malzemelerle söndürmeye gittik ve kontrol altına aldık. Daha sonra itfaiye de gelip söndürdü. Sağ olsunlar çevre köylerden de çok kişi bize yardıma geldi ve söndürdük. Yangının çıktığı yerde üzüm bağları ve fıstık ağaçları vardı. Bin dönümlük bir alan kül oldu. Maddi zarar var. Daha iki hafta önce yine yangın çıkmıştı ve söndürmüştük. Yine üzüm bağları ve fıstık ağaçları yandı. Bugün de tekrar yangın çıkınca bunun bilinçli bir şekilde yapıldığını düşünmeye başladık” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER