Mehmet Ali Okan'e Sergiri Belarus sınırında 5 gündür kayıp

Mehmet Ali Okan'e Sergiri Belarus sınırında 5 gündür kayıp

Belarus – Polonya sınırında mülteci krizi devam ediyor. İlçe merkezine bağlı Seregir Köyü nufüsüna kayıtlı Turgut Özal mahallesinde yaşayan ve Belarus sınırına gittiği belirtilen 27 yaşındaki Mehmet Ali Okan 25 Kasım’dan bu yana kayıp.

İdil’ li Nurettin Okan, 1994 doğumlu oğlu Mehmet Ali Okan’dan 25 Kasım’dan bu yana haber alınamıyor. 18 Kasım’da İstanbul Havalimanı’ndan Minsk’e gitmek üzere yolan çıkan Okan’ın, Avrupa’ya geçmek için Polonya sınırına gittiği biliniyor.

Baba Nuretttin Okan, günlerdir haber alamadığı oğluyla son görüşmelerini şöyle anlattı “Birlikte olan arkadaşı şu an Minsk’e dönüyor. Tek haber alınamayan benim oğlum kaldı. Ayın 18’inde İstanbul Havalimanı’ndan Minsk’e uçtu. Bir gece otelde kaldı. Oradan sınıra gittiler. Pazartesi günü beni arayıp, Polonya’da yakalandık, bizi sınıra götürüyorlar dedi. Birkaç gün sınırda bekletildiler. Orda üşüdüğünü, eve dönmek istediğini söyledi. Yemek yok, su yok, günlerce açık arazide beklediler. Perşembe günü öğleden sonra başka bir numaradan aradı, son konuşmamızı yaptık. Üzerindeki her şeyi askerin aldığını söyledi. Pasaport, telefon... Üzerinde hiçbir şey bırakmamışlar. İki gün sonra oğlumun telefonu aktifti. Arapça konuşan biri çıktı. Arkadaşlarımdan birinden çevirmesini istedim. Konuştuğum kişi, biz çıkarken rast gele telefon dağıttılar dedi. Ne kadar doğru bilmiyorum.”

Okan, oğlunun üç aydır İstanbul’da olduğunu belirtiyor. “Şartlar zorlaştığı için gitmek istedi. Rahat yaşamak için, başka da bir amacı yoktu. Cezası, mahkemesi yoktu. Sicili tertemiz bir çocuk” diyor.

İlk günden bu yana Belarus’taki Türkiye Konsolosluğu arayan aileye sadece “Yazışmaları sağlıyoruz” denildiği bildirildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER