Siirt ve Şırnak arasında ulaşımı rahatlatacak

Siirt ve Şırnak arasında ulaşımı rahatlatacak

Siirt-Şırnak arası ulaşımı konforlu hale getirecek Zarova Köprüsü hizmete açılıyor. Köprüde her biri 1,5 metre genişliğinde 2 yaya yolu da yer alıyor.

Siirt-Eruh kara yolunda yapımı tamamlanan, kentin Şırnak ile ulaşımını konforlu hale getirecek Zarova Köprüsü'nün, Başkan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Aralık'ta hizmete açılması planlanıyor.

AA'nın aktardığı habere göre, yaklaşık 57 kilometrelik Siirt-Eruh kara yolunun 37. kilometresindeki Zarova Çayı üzerinde yapımına 1998 yılında başlanan ancak terör saldırıları nedeniyle çalışmaların zaman zaman sekteye uğradığı, 355 metre uzunluğundaki, 15 metre genişliğindeki köprünün inşası tamamlandı.

Her biri 70 metre uzunluğa sahip 5 açıklıklı köprünün yapımında, depreme karşı en üst düzeyde güvenliğin sağlanması amacıyla 60 sismik izolatör mesnet takozu yerleştirildi.

Proje sayesinde vatandaşlara yüksek standartlı ulaşım imkanı sunacak köprü, elevasyonları kutu kesitli betonarme, yüksek gövdeli kutu kesitli çelik kiriş ve betonarme tabliyeli olarak inşa edildi.

Köprüde her biri 1,5 metre genişliğinde 2 yaya yolu da yer alıyor.

Siirt'i 4 Aralık'ta ziyaret edecek Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete açılması beklenen Zarova Köprüsü, Siirt-Eruh yolunun fiziksel standartlarını yükselterek, trafik güvenliğini ve sürüş konforunu artıracak.

'BU YOLUN KONFORLU OLMASI, STANDARDININ YÜKSEK OLMASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ'

AK Parti Siirt Milletvekili Osman Ören, AA muhabirine, bölgede huzurun tesis edilmesiyle her alanda yatırımların hız kazandığını söyledi.

Yatırımlardan birinin de Zarova Köprüsü olduğunu belirten Ören, köprünün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla 4 Aralık Cumartesi günü düzenlenecek törenle açılışının yapılacağını aktardı.

Köprünün çok önemli bir güzergah üzerinde yer aldığına işaret eden Ören, quot;Bu yol, bizi Eruh üzerinden Şırnak'a bağlayan bir yol. Dolayısıyla bu yolun konforlu olması, standardının yüksek olması bizim için önemli. Bu köprü, inşallah bu konforu ve standardı daha da yükseltecek.quot; dedi.

quot;Köprü, mühendislik harikası olarak tasarlandıquot; ifadesini kullanan Ören, köprünün güzergahının Siirt'i Habur Sınır Kapısı'na bağlayan noktada yer aldığını dile getirdi.

AK Parti'li Ören, sözlerini şöyle sürdürdü:

'İnşallah ilimizi çıkmaz sokak olmaktan kurtaracağız. Bu köprünün vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah bu yolun devamı olan ve yakında yatırım programına alınması için uğraştığımız Eruh-Şırnak arasında kalan 45 kilometreyi de tünel ve viyadüklerle yüksek standartlı bir yol haline getirip, Doğu Anadolu'dan, Karadeniz Bölgesi'nden, İran'dan gelen tırların Habur sınırına gitmesi için bu güzergahı kullanması sağlanacak. Sadece Siirt'te değil, Türkiye'nin her tarafında, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve dolayısıyla AK Parti iktidarımızın bu konuda müthiş bir enerjisi, müthiş bir yatırım gücü var. Her tarafı yollarla donattık.'
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER