İdil için Yarbaşı köyünün su kesildi..Hala İdil'de su sorunu devam ediyor

İdil için Yarbaşı köyünün su kesildi..Hala İdil'de su sorunu devam ediyor

Hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu  Yarbaşı köyüne, haftada sadece 5 saat su veriliyor. 

ilçe merkezine bağlı Yarbaşı köyünde her yıl havaların ısınmasıyla birlikte su kesintileri yaşanıyor. Köy sakinlerine göre, yaz aylarında köye gelen suyun büyük bir bölümü ilçe merkezine veriliyor ve kesintiler bu nedenle yaşanıyor. Haftada sadece 5 saat su verildiğini aktaran köy sakinleri, sorunun çözümü için İlçe Kaymakamlığı’na başvuru yaptıklarını ancak sorunun çözülmediğini ifade etti. 

Yarbaşı Köyünün 1 Aydır suyu kesilmesine rağmen hala ilçede su sorunun devam etmesi dikkatlerden kaçmadı. 

İlçe merkezinde bulunan su sıkıntısına çözüm bulundu. Yarbaşı köyüne günde 5 saat su verildiği taktirde, ilçe merkezinde su sorunu çözüleceğine inan yönetim uygulamayı başlatark, patlak olan deponun suyunun tekrar dereye geri aktığını bile fark etmeden uygulamayı sıkı tutukları ifade edildi. Suyun bir bölümünün köyde bulunan su deposundan Cehennem Deresi’ne akıtıldığı da görülürken, hava sıcaklığının 40 dereceyi bulduğu köyde kesintiler nedeniyle birçok zorluk yaşanıyor; geçiminin tarım ve hayvancılıkla sağlayan köy sakinlerinin bağ ve bahçeleri kuruyor, hayvanları susuz kalıyor. 

Haftada sadece 5 saat su verilmesine tepki gösteren kadınlar, kayyım yönetimindeki belediye ve kaymakamlığa yaptıkları başvurulardan sonuç alamadıklarını belirtti. 

VERİLMEYEN SU DEREYE AKITILIYOR 

Son iki yıldır yaz mevsiminde su kesintisi yaşadıklarını aktaran Hayal Oruç (34), “Bize verilmeyen su, Cehennem Deresi’ne akıyor. Haftada bir sadece dört saatliğine su veriyorlar. Evimizde su yok. Bizim evimizde havuz var idare ediyoruz ama olmayan insanlar var, hayvanı olan insanlar var. Kaç kez itfaiyeyi aradık ama su vermiyor. Belediyenin köy hizmeti birimini arıyoruz, o da ilgilenmiyor. Belediyeye gidiyoruz, bir şey yapmıyorlar. Belediye bize, ‘Böyleydi, böyle kalacak’ diyor. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Bize verecekleri su boş boş dereye akıyor. Su deposu var, o da kilitli ve kimseye anahtarını vermiyorlar” diyerek tepki gösterdi. 

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2023, 11:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER