Cizre mesire alanı bitmek üzere

Cizre mesire alanı bitmek üzere

Cizre ilçe bölgesi en büyük mesire alanı, 60 dönümlük alanıyla Dicle Nehri’nin kenarına yapımına devam edilirken Cizre Kaymakamı Belediye Başkanı V. Nazlı Demir alanı gezerek çalışma hakkında bilgi aldı. 

Cizre’nin Dirsekli Mahallesi’nde daha önce nehir yatağı olan 60 dönümlük alan, Cizre Belediyesi tarafından düzenlenerek bölge en büyük ve en hareketli mesire alanına dönüştürülüyor. Yapım işinin yüzde 60 bittiği çalışmaların bütün hızıyla devam ettiği bellirtildi. 

Atıl durumda olan nehir yatağı olan 60 dönümlük arazinin mesire alanında ikametgah, içinde yürüyüş yolları, bisiklet yolu, kamelyalar, çocuk oyun alanları, spor aletleri grubu, yeşil alanlar, mescit ve lavabo, otoparklar, kullanıcı mangal yerleri, voleybol ve basketbol sahaları, kumlu tenis sahası, sahil yolu oturma bandı, peyzaj ve ağaçlandırma ile bölge en büyük ve en bölmeli mesire alanına sahip olacak.

İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Vekili Nazlı Demir, Dicle Nehri üzerinde bulunan 60 dönümlük mesire alanında incelemede bulundu firma yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

spor tesislerinde de bulunacağı, vatandaşlarımızın aileleri ile birlikte güvenilir bir vücuda hoş zaman geçirebileceği bir ortam oluşturmaktır. Cizre kadim ve çok özel bir yerleşim yeri, tam bir kavşak noktası, ciddi bir cazibesi var. Burası bir nehir yatağı. İşgal edilmiş bir ilan edildi. Önce işgali sonlandırdık sonrasında da acaba yapmak tüm Cizre kullanımlarına nasıl sunabiliriz dedik ve böyle güzel bir alan, nehir kullanımı mesire alanı kullanmak tüm halkımız bundan faydalanmak istiyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2023, 09:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER