Çevre yolunda meydana gelen trafik kazasında bir İdil'li ağır yaralandı

Çevre yolunda meydana gelen trafik kazasında bir İdil'li ağır yaralandı

İlçe merkezi çevre yolunda akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir vatandaş ağır yaralındı.

Olay akşam saatlerinde Midayt  İdil çevre yolunda meydana geldi. Hayvanlarını otlatmaktan ilçe merkezine akşam saatlerinde dönen M.B hayvanların karayolunu geçişi sırasında plakası öğrenilmeyen bir aracın çobana çarpması sonucu meydana gelen kazada ağır yaralandı. Olay yerine gelen ambulans çobana yaptığı ilk müdehalenin ardında İdil Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanede yapılan müdehaleden sonra Kızıltepe de bulunan özel bir hastaneye sevk edildiği belirtildi. Hastanın durumunun kritik olduğu hastanede tedavisine devam edildiği  açıklandı.

Çevre yolunda 20 kaza meydan geldi 

İdil Midyat Çevre yolunda şimdiye kadar en az 20 kazanın meydana geldiği ifade edillirken kazada bir çok kişinin öldüğü bir çok kişin sakat kalarak hayatlarına devam ettiği açıklandı. Çevre yolunun bir tarafında inşaa edilen evlerin sayısı her gün artarken yaşayan nufüsün binleri geçtiği ifade edilliyor. Bu bölgede okul olmadığı için sabahları yüzlerce öğrenci çevre yolunu geçerek okula gitmesi kazaya adeta davetiye çıkardığı belirtildi. Çevre yolunun yukarı mahalle kısmında yaşayan vatandaşların hayvancılıkla uğraşması, sabahları hayvanlarını otlatmak için karayalonu geçerken defalarca trafik kazası meydana geldi. Birçok hayvan telef olurken bir çok insanda trafik kazasında hayatını kaybetti. 

Çevre yoluna üst ve alt geçit şart

Çevre yolunda meydan gelen kazalardan dolayı vatandaşlar çevre yoluna insanlar için bir üst geçitin hayvanlar içinde bir alt geçidin şart olduğunu belirtiler. Çevre yolunda kısa sürede bir çözüm üretilmediği taktirde kazaların devam edeceği vurgu yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Ekim 2021, 22:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER