Bu DEDAŞ'tır yaparsa yapar Sulak, Yalız,Elican köylerine 3 gündür elektrik verilmiyor

​​​​​​​İlçe merkezine bağlı Sulak köyü ve mezrası Alican,Yalaz köylerine üç gündür elektrik verilmiyor. DEDAŞ köylülerin sosyal yaşamlarına ambargo koyarak elektrik kesintisine devam ettiği belirtildi.

Bu DEDAŞ'tır yaparsa yapar Sulak, Yalız,Elican köylerine 3 gündür elektrik verilmiyor

İlçe merkezine bağlı Sulak köyü ve mezrası Alican,Yalaz köylerine üç gündür elektrik verilmiyor. DEDAŞ köylülerin sosyal yaşamlarına ambargo koyarak elektrik kesintisine devam ettiği belirtildi.

DEDAŞ ekiplerinin Jandarma ile birlikte köylere girmek istemesi üzerine köylülerin direnci ile karşılaştı. Köylülerin DEDAŞ bağlı ekiplerin köye girilmesine izin verilmeyince DEDAŞ üç köyün elektriğini keserek tepkisini ortaya koydu. Konu ile ilgili açıklama yapan Sulak Köyü muhtarı Ramazan Doğan, " köylüler her ay düzenli olarak kesilen elektrik faturalarını ödüyor. DEDAŞ elamanları ve Jandarma baskın yaparcasına köylerimize gelmesi hoş bir şey değildir, bu davranışa köylüler tepki verince ortam gerildi. Biz DEDAŞ ekiplerinin köye girebileceklerini ve kaçak kontrolü yapabileceklerini söylememize rağmen DEDAŞ ekibi  bunu kabul etmedi." Üç gündür zor şartlarda ve karanlıkta bir hayat sürdüren köylüler,DEDAŞ'IN bu zülme bir an önce son vermesini istedi. Köyde bulunan Jandarma Karakolu ve okulun elektriğinin kesilmediğini aktaran Sulak Köyü muhtarı Ramazan Doğan TEDAŞ bizimle uğraşacağına gidip önce İstanbul ve diğer büyük şehirlerdeki milyarlık kaçak elektrik kullananları bulsun, üç beş garibanın ekmeğine göz dikmekle bu sorun çözülmez diyerek elektrik kesintilerine tepki gösterdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER