Başı boş Hayvanlar toplatılıyor

İnek sahibi ailelerin tedbirlerini almaları konusunda bu son uyarımızdır

Başı boş Hayvanlar toplatılıyor

İdil Belediyesi , vatandaşların en çok şikayet ettiği ve ilçede trafiği tehlikeye sokan başı boş inekleri toplamaya başladı.

 İlçe merkezinde başı boş dolasan büyükbaş hayvanlar zabıta ekipleri tarafından toplanarak belediye ilçe garajına götürüldü. Hayvanlar ilçe merkezindeki park, bahçe, kavşaklarda dikilen ağaç ve çiçeklere zarar verdiğini, çöp konteynırlarını devirip dökmekttükleri için hayvan sahiplerine cezai işlem yapılacağı ifadeedildi.

İdil Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelindeki başıboş inekleri topladı. Vatandaşların sıkça şikayet ettiği ve trafiği tehlikeye sokan başıboş ineklerin toplanması için ekipler seferber oldu. Mahallelerde ve caddelerde toplanan inekler hayvan pazarına götürüldü. Belediye ekipleri daha sonra inek sahiplerine ulaşarak Zabıta Yönetmeliği ve Kabahatler Kanununun ilgili maddeleri gereğince cezai işlem uyguladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan İdil  Belediyesi Zabıta Müdürü Cemal Arslan  ‘‘ İlçe merkezinde hayvan besleyen bir çok aileden duyarlılık bekliyoruz, Başı boş dolaşan inekler, ilçe merkezinde dikilen ağaçlara zarar veriyor. Vatandaşı rahatsız ediyor. Netice de bu hayvanlar besleniyorsa sahip çıklıması gerekir. Sokaklara, caddeye, çoplere sakmak doğru değildir. Benzer görüntülerin devam etmesi halinde inek sahiplerine cezaların tamamını uygulayacağız. İnek sahibi ailelerin tedbirlerini almaları konusunda bu son uyarımızdır" dedi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
IDIL çiftlik
IDIL çiftlik - 4 yıl Önce

Kacinci yüzyıldayız ilçe içerisinde hayvan yetiştirciliğine son verilmesi şart. Ilceye yakın ve istekleri karşılayacak çapta ilçe çiftliği kurulup bir anca modern bir yere dönmesi lazım ıdilin. IDIL sahipsiz değildir. IDIL i yöneten devlet memurları ya adam gibi o maaşın hakkını verin yada o koltuğu hakkını verecek bir memura bırakın. Bıktık siz parazitlerden

Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Toplıyor değil topluyor

SIRADAKİ HABER