Alanya Caddesi’ndeki Atıl Arsalar Yeşil Alana Dönüştürülebilir
İdil’in en hızlı gelişen bölgelerinden biri olan Alanya Caddesi’nde yapılaşma sürecine dahil edilmeyen boş arsaların, yeşil alana dönüştürülebileceği iddia edildi.
Özellikle çarşı içinde kalan müstakil evler ve çevresindeki boş parsellerin, bölgenin gelişimini engellediği belirtiliyor. İddialara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu gibi alanlarda müdahale ederek boş arsaların yeşil alana dönüştürülmesi yönünde adım atabilir.
Söz konusu uygulamanın hayata geçirilmesi halinde, Alanya Caddesi’nde hem çevre düzenlemesi sağlanmış olacak hem de halkın ortak kullanımına açık alanlar kazandırılacak. Bölge halkı ve esnaflar, bu tür projelerin çarşının cazibesini artıracağına dikkat çekerek memnuniyetlerini dile getirdi.
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2025, 15:18