AK Parti İlçe Başkanın Köyünde 3 oy çıktı

AK Parti İlçe Başkanın Köyünde 3 oy çıktı

31 Mart 2024 yerel seçimlerde İdil ilçesinde bir çok kazanımlarını kaybetmeleri ile dikkat çekerken Ak Parti İlçe Başkanın köyünde Ak Parti'ye 3 oy çıkması ise seçime damgasını vuran sonuç olması ile birlikte bir hayli şaşırttı. 
AK Parti 31 Mart 2024 seçimlerinde İdil'de  bir çok kazınımı kaybetmekle ön plana çıkarak dikkatleri çekti. İl Genel Meclis Üyeliği Adayını belirleme sürecinde Abdurrahim Karatay'ın aday gösterilmesi İlçe teşkilatı ile Şırnak Ak Parti Milletvekilin çatışmasına neden oldu. Şırnak Ak Parti Milletvekili Aslan Tatar yetkisini kullanarak Abdurrahim Karatayı 1.Sıradan göstermesiyle teşkilat 2 parçaya ayrılmış oldu. Seçim çalışmaları sürecinde Teşkilatın propağanda çalışmalarına katılmamaları dikkat çekerken AK Parti oyları Karatay'ın etrafında toplandı. Seçim günü sandıklar kuruldu, oy sayma işlemleri ardında sürecin emari ortaya çıkarak AK Parti ilçe teşkilatın durumunu, oylarını, kaybetikleri ortaya çıkarak ilginç sonuçlar ortaya koydu. Ak parti ilçe başkanın köyü Alakamış köyünde Ak parti 3 oy alarak herkesi şaşırttı. Yeniden Refah partisine ise 278 oy çıktı. AK Parti Karalar Belediye Başkanı Halef İnan, Sırtköy Belediye Başkanı Abdulkadir Balica bu seçimde kaybederek belediyelerini CHP, DEM partilerine teslim etmesi ile belediyelerde kaybedilmiş oldu. Abdurrahim Karatay İl Genel Meclis üyeliğini 7 bin oyla kazanarak Ak partinin İdil'de tek teseli olan başarı oldu. 

YORUM EKLE
YORUMLAR
Veli sancak
Veli sancak - 3 hafta Önce

Ak Parti teşkilatının destek vermemesi ve tek başına çıkması teşkilattaki hainlere çok güzel bir cevap oldu

Bay FLANKES
Bay FLANKES - 3 hafta Önce

Gerek yoktu. Yanlış adayların belirlenmesinde ilçe başkanı ve ilbaşkanı ısrarları üzerine yanlış adaylar gösterildi. Bunun olacağı belliydi. Halkın bu kadar ısrarı üzerine gene karardan vazgeçilmedi. Bu israrın altında sebebi neydi orası muama zaten.şimdi ise hangi bahanelerin arkasına sığımacaklar merak ediyoruz.şimdiden söylüyoruz bahane yok sadece arkasında neler döndü merak ediyoruz

Kkkkkk
Kkkkkk - 3 hafta Önce

Kkkkkk

SIRADAKİ HABER