Pehlivan İdil Devlet hastanesini ziyaret etti

Vali Pehlivan, "O esnada hastanemizde 52 hastamız vardı. Bu hastalarımız hemen acil servis birimine alındı ve çok şükür hiçbir şekilde yangından etkilenmediler. Bu hastalarımızdan 7'sinin Cizre Devlet Hastanesine sevki sağlandı, tedavileri tamamlananlar taburcu edildi. 8 diyaliz hastamız da Cizre Devlet Hastanesinde hizmetlerini alabilecekler." diye konuştu.

Pehlivan İdil Devlet hastanesini ziyaret etti

Pehlivan İdil Devlet hastanesini ziyaret etti

Şırnak Valisi Ali İhsan Pehlivan çatısında yangın çıkan İdil Devlet Hastanesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan, beraberinde İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ve İl Jandarma Komutanı Albay Tamer Bilacan ile birlikte İdil Devlet Hastanesini ziyaret etti.
Vali Pehlivan beraberindeki heyet ile hastanenin yangın çıkan çatısı başta olmak üzere,bütün birimlerinde incelemelerde bulundu. Hastanenin çatı katında çıkan yangın hakkında İdil Kaymakamı Zafer Sağ ve İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. İsmail Başıbüyük’den bilgiler aldı. Hastanede tedavi olan hastalara şifa dilerken sağlık personelleri ve hastalara yangından dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.
Vali Pehlivan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde hastanede henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangına ilgili birimlerin anında müdahalede bulunduğunu ve yangının hastanenin diğer kısımlarına sıçraması önlenerek tamamıyla söndürüldüğünü söyledi.
Yangında herhangi bir can kaybı, yaralanma ve dumandan etkilenmenin yaşanmadığını kaydeden Vali Pehlivan, "O esnada hastanemizde 52 hastamız vardı. Bu hastalarımız hemen acil servis birimine alındı ve çok şükür hiçbir şekilde yangından etkilenmediler. Bu hastalarımızdan 7'sinin Cizre Devlet Hastanesine sevki sağlandı, tedavileri tamamlananlar taburcu edildi. 8 diyaliz hastamız da Cizre Devlet Hastanesinde hizmetlerini alabilecekler." diye konuştu.

Hastanede yangın sebebiyle çatı katında ve kısmen yemekhane katında oluşan hasardan başka herhangi olumsuz bir durumun yaşanmadığını aktaran Vali Pehlivan, yangının çıkış nedeninin henüz belli olmadığını, etraflıca araştırıldığını bildirdi.
Yangın söndürme çalışmalarında görev alan itfaiye,sağlık,emniyet,zabıta ve AFAD personeline teşekkür eden Vali Pehlivan, "Hastanemizin sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksama söz konusu değildir. Acil servisimiz ve diğer servislerimiz açık olup sağlık personellerimiz görevlerinin başında hizmetlerini sürdürmektedir." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER