İdil'de koronavirüs sessizliği

Bayanların birbiri ile iletişim kurarak gelişmleri yorumlamaları ise iyice psikolojileri bozduğu gelişmleri umutsuzca takip ettiği belirtildi. İdil önlemleri takip ederek yerine getirdiği, mecburi olmadıkça dışarı çıkmadığı belirterek gelişmeleri yakında izlediği ifade edildi.

İdil'de koronavirüs sessizliği

Koronavirüsün yayılmaması için tedbir amaçlı olarak İdil'de kafe, çay ocağı, okey salonu, berber, güzelik salonları iş yerlerini kapattı. Esnaf, kepenk indirince İdil'de sokaklar bomboş kaldı. 65 yaşının dışarı çıkma yasağı uygulamaya girince İdil iyice sessizliğe büründü.

içişleri Bakanlığı'nın 81 ilin valiliklerine gönderdiği genelge kapsamında, koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla önlem almaya devam ediyor. Bu kapsamda kafe, çay bahçeleri, kıraathane, çay ocakları, berberler, kuaför mekanlar geçici süreyle kapatıldı. Camilerde cemaat yasağı, 65 yaşın dışarı çıkmama yasağı, Ara tatilin öne çekilerek okulların da kapanmasıyla birlikte Türkiye genelinde olduğu gibi İdil'de de sokaklar bomboş kaldı. Normal günlerde hafta içi çarşı merkezi kalabalık ken hafta içi ve hafta sonlarından ayrıt edemeze duruma geldi. Evde kal çağrısı üzerine idililer dışarı çıkmaz oldu. Gelişmeleri sosyal medya'da İletişim araçlarından takip eden idililer garip hareketler sergiliyerek tedirginliği iyice artırarak garip hareketler sergilemeye başladı. BİM, A101 alışveriş merkezlerinde makarna,kolonya, sirke, çamaşır suyunu ve temel gıdaları alarak adeta rafları boşaltarak evde gıda stoğunu yaparak kendilerince önlem almaya başladılar.Bayanlar çalışan eşlerinin eve gelmesini istemeyerek iş yerinde yatmaları ise ilginç önleme yöntemi olarak kabul edildi. Bayanların birbiri ile iletişim kurarak gelişmleri yorumlamaları ise iyice psikolojileri bozduğu gelişmleri umutsuzca takip ettiği belirtildi. İdil önlemleri takip ederek yerine getirdiği, mecburi olmadıkça dışarı çıkmadığı belirterek gelişmeleri yakında izlediği ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER