Cizre Devlet Hastanesinin İkizce’de kurulmasına büyük tepki

STK ve Siyasi parti temsilcileri harekete geçerek tepkilerini ortaya koyarken Ankara’ya hareket edeceklerini dile getirdiler.

Cizre Devlet Hastanesinin İkizce’de kurulmasına büyük tepki

Cizre Devlet Hastanesinin İkizce’de kurulmasına büyük tepki

Cizre’nin İl olması söylemi, Cizre Devlet Hastanesinin yerleşkesinin tespit çalışmaları Sürecinde meydana gelen bürokratik gelişmeler, İl ve ilçeler arasındaki ilişkileri yeterince gererken, Devlet hastanesinin yerleşkesinin ikizce’de yapılacağı ideası üzerine ilçelerin sert tepkisine neden oldu. STK ve Siyasi parti temsilcileri harekete geçerek tepkilerini ortaya koyarken Ankara’ya hareket edeceklerini dile getirdiler.

Cizre Devlet Hastanesinin Şırnak’a bağlı 8 kilometre uzağında bulunan İkizce’ye taşınması İdeası Cizre’lileri harekete geçirirken, İdil,Silopi,Güçlükonak halkının karara tepki göstermesine neden olduğu ifade edildi. Şırnak Siyasi parti ve STK temsilcilerinin minti milliyetçilik hareketleri toplumu germeye devam ettiği, toplumun bu gelişmelerden rahatsız olduğu ve toplumsal tepkiler vermeye başladığı açıklandı. Cizre Devlet Hastanesinin Serdale yerleşkesinde yapılacağına dair verilen kararın, Şırnak’lıların yürüttüğü kulis sayesinde iptal edilmesi, Hastanenin ikizce’de yapılmasına karar verilmesine Cizre halkının, STK temsilcilerinin, Siyasi partilerin tepkisine neden olurken, sosyal medya üzerinde karara binlerce tepki yağmaya başladı. İdil Sağlık Sen Temsilciği adına Şube Başkan Yard. Mehmet YALÇIN yaptığı basın duyurusunda tepkilerini dile getirirken şu açıklamayı yaptı.

Cizre’de yapılması planlanan,yatırım proğramına alınan 500 yataklı Cizre devlet hastanesinin,yetkililerce Şırnak’a bağlı ikizce köyüne taşıma gayreti ve arsa tahsisi için çalışma başlattıklarını üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız.

Şırnak merkez ,Uludere ve Beytüşşebap ilçelerimizin toplam nufusu 155.000’dir.Şırnak merkezimizde mevcut olan devlet hastanesinin ve yeni yapılmakta olan,bitme aşamasına gelen Kadın doğum hastanesinin kapasitesi Şırnak merkez nüfusuna,merkeze yakın Uludere ve Beytüşşebap ilçemize rahatlıkla yetecek kapasiteye sahiptir.Kadın doğum hastanesinin açılmasıyla Şırnak merkezimizde sağlık alanında hastanenin doluluk oranı %50 nin altına düşecektir.Öte yandan Cizre,İdil,Silopi,Güçlükonak ilçelerimizin toplam nüfusu 370.000 kişidir.Mevcut hastane kapasiteleri hiçbir şekilde yetmemektedir.Bu nedenle bölgede yer alan çoğu hastalarımız Batman,Mardin ve Diyarbakır gibi illere sevk edilmektedir.

Buna rağmen bazı kesimler tarafından devlet büyüklerimizin yanlış bilgilendirilmesi sonucunda hastane projesinin,nufus yoğunluğunun çok olduğu İdil-Cizre –silopi  den alınarak ek hastane ihtiyacı olmayan ücra ve kırsal bir bölgeye kaydırılmaya çalışılmaktadır.Cizre’de yapılması Cumhurbaşkanımız  tarafından Şırnak ta  31 Mart seçimler kapsamında ilimize gelirken  Cizre ye 500 yataklı Bölge Hastanesi müjdesini vermişti.ve akabinde resmi gazetede bile yayınlamıştı.

İkizce gibi kırsal ve her yönüyle altyapısının (Jeolojik, Ulaşım,Konaklama,Güvenlik vb.) uygun olmadığı bir bölgeye yapılacak bir hastane yatırımı kimseye fayda sağlamayacağına inanıyoruz.Özellikle ulaşım ve konaklamadan dolayı Uzman hekimleri orada tutabilmek imkansız gibi bir şey,gelen hekimlerimiz biran önce gitme ihtiyacı isteği doğacaktır.

Başta yerel siyasetçilerimiz olmak üzere halkın tümünü kucaklayıcı bir siyaset üretmelerini, birlik ve beraberliğimizi bozacak hamlelerde bulunmamalarını ve hiçbir şehrimiz arasında ayrımcı bir tutum sergilememelerini , yatırım programına alınmış,hatta yapılması kesinleşmiş ve resmi gazete’de yayınlanmış olan 500 yataklı Cizre devlet hastanesinin başka bir yere alınmasına hayır demenizi ve bu haklı talebimize destek vermenizi bekleriz.” Dedi

YORUM EKLE
YORUMLAR
Sabahattin
Sabahattin - 5 yıl Önce

Ne tepkisi çok mantıklı ve yerinde Bi karar olmuş

Şirnak
Şirnak - 4 yıl Önce

Yalan haber ne tepkisi ikizce Silopi Cizre şirnak ortak noktası. Üstelik kışları ılık yazları da çok serin ferah temiz bir havası var. Hastane için en uygun yer...

Emre
Emre - 4 yıl Önce

Cizre hal ve tavırlarıyla çirkin bir yüz sergilemekte menfaatinizi düşünmeyi bırakın Şırnak merkez ikizce köyü ilçelerimizin hepsine ortak yakınlıkta ve çok uygun bir yerde

SIRADAKİ HABER