Şehmus Kaplan vefat etti

Şehmus Kaplan vefat etti

H.Şehmus Kaplan vefat ederek aramızdan ayrıldı.

İlçe merkezine bağlı Dirsekli köyü nüfusuna kayıtlı, merhum Mola Ahmet'ın oğlu, Mema Aşiretinin kanaat önderlerinden H.Şehmus Kaplan hayatını kaybetti. Kaplan Eskişehir Bozhöyük ilçesinde çocuklarının yanında bulunduğu sırada rahatsızlandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi. Hastanede tedavisi sürdüğü sırada hayata veda etti. H.Şehmus'un cenazesi yarın uçakla Mardin havalimanına, Mardin'den karayoluyla İdil'e getireleceği ifade edildi. Dini vecibeler yerine getirildikten sonra Şex Hesen mezarlığında saat 16.00 da düzenlenecek cenaze törenin ardında toprağa verileceği açıklandı.

H.Şehmus Kaplan, toplumun kanaat önderlerinden ve siyaset adamlardan önemli bir şahsiyetti. Kaplan Siyaset hayatında bir dönem CHP ilçe başkanlığı, İl encümenliği, belediye meclis üyeliğinde bulunarak siayset hayatını sürdürdü.  Siyaset hayatında toplumun bir çok siyasi sorunlarının çözümünde rol alarak katkı sağladı. Ferhan, Şerefhan, Faik, Faruk ve Bayram Kaplan'ın babaları, Şırnak eski milletvekillerinden, Avukat Hasip Kaplan, Ubeyt, Nesim Kaplan'ın ağabeyleriydi. H.Şehmus Kaplan toplumun değerleri ile barışık, İnsanlara değer veren, toplumun bireyler ile samimi iletişim kuran bir şahsiyetti. Toplum tarafından sevilen ve sayılan H.Şehmus'un vefatı akşam saatlerinde sosyal medyada duyulması üzerine derin bir üzüntüye vesile oldu. Haberi duyan aile dostları Kaplan ailesinin evine giderek geç saatlere kadar  aile fertleri ile oturarak üzntülerini paylaştı. Kaplan'ın cenazesi vasiyeti üzerine Şex Hesen mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

Baş sağlığı için iletişim;

Faruk Kaplan 0 532 487 80 21.

Bayram Kaplan 05416181144

Farhan Kaplan 0 542  542 52 52

Fayik Kaplan 0 543 419 19 73

Taziye Mesajları

Aile dostumuz, değerli Amcamız Şehmus Kaplan'ın kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kederli ailesine baş sağlı diler mekanı cennet olsun diyorum.

Fikret Saka

-------

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2021, 19:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Thomas Lalo
Thomas Lalo - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekäni cennet olsun tüm aile fertlerinin başı sağ olsun

Beşir Şiren
Beşir Şiren - 3 yıl Önce

Ehli Sünnet ve'l Cemaat Bir Müslümandı
Ütülü Temiz Elbisesi ve Şık Kundurasıyla İdil Merkez Camii Avlusundaki Görüntüsü Hatıramdadır. Allah Rahmet Eylesin. Mekanı Cennet Olsun. İnşAllah.

Yilmaz kulen isvec
Yilmaz kulen isvec - 3 yıl Önce

Sehmuz amcamizi rahmetle aniyorum kaplan ailenin basi sagolsun

Şükrü Külen
Şükrü Külen @Yilmaz kulen isvec - 3 yıl Önce

Kardeşim Yılmaz ile uzun uzun konuşup, bizce değerli olan bu şahsiyeti andık, tekrar tekrar tüm Kaplan ailesinin başı sağ olsun!

Şükrü Külen İsviçre
Şükrü Külen İsviçre - 3 yıl Önce

İdil'in kadim şahsiyetlerinden Şehmuz amcayı saygıyla ve rahmetle anıyorum. Kaplan ailesi ve biz Süryaniler her zaman berabeber ve güzelliklerle yaşadık ve tabiki bunun mimarları rahmetli amcamız, çocukları ve çok değerli Hasip abimiz olmuşlardır. İdil de ilk kırtasiye ve hepimizin uğrak noktamız...
Faruk, Bayram, Ferhat ve Faik kardeşler ve tüm Kaplan aile fertlerine, KÜLEN ailesi adına, baş sağlığı dilerim!
"Gönüllerde taht kuranlar HEP yaşayacaklardır ve işte bunlardan biride Şehmus Kaplan amcadır"

Hanna Karanfil
Hanna Karanfil - 3 yıl Önce

İdil'lin simge isimlerinden H.Şehmus Kaplan Abe'nin vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Bu nedenle başta ailesi olmak üzere bütün kardeşlerine, akraba ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum. Allah rahmet eylesin. İdil halkının başı sağolsun.

Bedrettin  akyuz
Bedrettin akyuz - 3 yıl Önce

Başınız sağ olsun canim yaganıler mekeni cenat olsun

kerim Togan
kerim Togan - 3 yıl Önce

Rahmetli Şehmus Kaplan Amcanın ölümü nedeniyle. kendisine Allah’tan rahmet diler, tüm Kaplan.Aylesine Başsağlığı diliyoruz.

Tahir şiğva
Tahir şiğva - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah kabrı firdevsu latifa olsun inşAllah ailenin başı sağ olsun Allah sabir versin inşAllah yıllarca ayni mahallede kaldık hakımı helal ediyorum.


SIRADAKİ HABER