Mecit Ariz vefat etti

Mecit Ariz vefat etti

Mecit Ariz Almanya'da tedavi gördüğü sırada hayatını kaybederek aramızdan ayrıldı. Cenazesi  İdil'e getirleceği Şex Hesen mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

İdil sosyal hayatının renkli bir yüzünü  daha kaybetti

A.Mecit Ariz  Dargeçit ilçesi Guriza köyü nufüsüna kayıtlıydı. Ailesi kırk yıla yakın bir süredir idil'e gelip yukarı mahalleye yerleşti ve yaşamını burada sürdürüyordu. Merhum Hasene Reşo'nun oğlu olan Mecit Ariz, 25 yıl önce Almanya'ya göç etti. Reşit, Nevzat, Şerif, Lokman, Yusuf'un kardeşleri olan Mecit Almanya'dan dönüş yapmış İdil'de yaşamına devam ediyordu. İdil'lilerle güçlü, samimi ve sıcak bir iletişimi vardı. Güler yüzlüydü. Söylemlerinde, konuşmalarında dobra olduğu için kısa sürede herkesle ilişki kurdu. Bu duruşu Mecit'in toplum tarafından daha çok sevilmesine ve sayılmasına neden olurken, sempati bir hale getirdi. Kahvede, iş yerinde olsun Mecit'i gören vatandaşlar mutlaka sohbet etmek istetiklerinden dolayı masalarına davet ederlerdi, o da daveti kabul eder insanlarla otururdu, sohbet ederdi. Mecit'in dobra ve samimi duruşundan dolayı yeni kuşak'ta kısa sürede Mecit'i tanıyınca Mecit herkes tarafından tanınır hale gelmişti. Eski İdil'iydi çalışkandı, insani değerlere çok önem verirdi. Huzurlu bir yaşama devam ederken, iki ay önce rahatsızlandı. Tedavi olmak için Almanya'ya gitti. Almanya'da iki aydır tedavi görüyordu, doktorlar tedavinin olumlu cevap vermediğini belirtmesi üzerine Almanya'daki evine göndermişlerdi. Mecit Ariz Almanya'daki evinde vefat ederek aramızdan ayrıldı. Cenazesi İdil'e getirileceği Şex Hesen mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

Taziye İletişim

Reşit ARİZ : 0 532 491 06 77

Nevzat ARİZ: 0 530 145 05 76

Şerif ARİZ: 0 544 567 78 68

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2021, 21:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Cemal Barcin
Cemal Barcin - 3 yıl Önce

Xude bi rahm u Kerema xewa sadbbike cih u mekane wi Cennetbe Sere malbat u dost ,hewala sagba Xude sabre bide temame malbata wi Amin.

Şevki Doğala
Şevki Doğala - 3 yıl Önce

Yıllar önce Ariz ailesi ile aynı mahalede komşuluğumuz olmuştu. Aile kendi halinde komşularla iyi ilişkiler içinde sorunsuzca hayatlarını sürdürüyorlardı. 90 lı yılarda idili terk edenler içinde onlarda bizler gibi olmuşlardı. Kader işte bir yerde dur diyor artık. Mecit abimizin vefatı gerçekten bizleri üzdü. Kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun inşAllah.

Ali Oltan
Ali Oltan - 3 yıl Önce

Xude Rehma xe leke cehewi cinnetbe isAllah

SIRADAKİ HABER