İdil Belediye Başkan Adaylarını konuşuyor

İdilin toplumsal gündemi çok yoğun.Siyasi Partilerin Belediye başkan adayları açıklandı, açıklamalarla birlikte vatandaşların da yorumları başladı.

İdil Belediye Başkan Adaylarını konuşuyor

İdilin toplumsal gündemi çok yoğun.Siyasi Partilerin Belediye başkan adayları açıklandı, açıklamalarla birlikte vatandaşların da yorumları başladı. İlçe merkezinde bulunan beş mahallede her mahalleden en az 10 muhtar adayı var, muhtarlığa olan yoğun ilgide vatandaşlar tarafından ilgiyle yorumlanıyor, dahası İlçeden Avrupa başlayan göç, inşaat yapımına ne zaman başlanacağın dan tutun spora kadar İdilin gündemi bayağı yoğun, düşünceli, öne çıkan konu başlıklarına bakalım.

1- AK Parti Belediye Başkan Adayıİsmail Genç, HDP Belediye Başkan Adayı Niyazi Çevrim, Songül Erdem, MHP Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Dağ isimler partileri tarafından açıklandıktan sonra vatandaşlar adayların profillerini yorumlamaya başladı. Vatandaşların bir kısmı hizmet yeterliliği noktasında adaylara baktığı zaman Belediye başkan adaylarını ilçeye hizmet etmekte yetersiz görüyorlar, HDP Belediye başkan adayı kazandığı zaman Kayyumun atılıp atılmayacağı en çok dile getirilen düşünce, diyalogların başında geliyor. Resul Sadak’ın aday gösterilmemesi toplumda bomba etkisini gösterdi, Sadak’ın aday olması beklenirken, aday gösterilmemesi sürpriz oldu. AK parti’nin adayını yine ilçenin dışında, yani ilçede ikamet etmeyen birini getirilmesi geleneğine yine devam etti. Vatandaşlar AK Partinin ilçede oturan birini aday gösterilmesini beklerken, beklentileri yerine gelmedi, vatandaşlar beklentileri olmayınca AK partinin Belediye Başkan adayının profilini yorumlaya başladı. En çok konuşulan konuların başında geliyor. HDP adaylarının yeterlilik konusu daha çok paylaşılıyor, kazandıkları zaman ne kadar hizmet yapabilir noktasında karşılıklı görüşlerle dinlendiriliyor.

2- Muhtarlar aday oldukları mahallelerde ev ev dolaşarak seçmenlerden oy istedikleri ve akşamları ailelere projelerini anlatıkları belirtildi. Vatandaşlar insanların bu kadar muhtarlığa ilgi göstermelerini farklı düşüncelerle yorumlarken, en çokta muhtarların ne kadar maaş aldığını merak ediyorlar.

3- Hendekten bu yana binlerce idili gencin Avrupa’nın çeşitli ülkelerine göç ettiği ifade edilirken göçün hala devam ettiği bilgileri sohbetlerde paylaşılıyor.

4- İdilli gençlerin son zamanlarda spora yöneldiğini, Halı sahaların açıldığı, İdilde spor kulüplerin kurulduğu ifade edilirken, yeni spor kulüplerinin kurulacağı dile getiriliyor. İlçe merkezinde inşaatı devam eden 3000 kişilik stadın bitimi merakla beklenirken, stad bitiğinde geceleri top oynaya bileceği ifade ediliyor.

5- İlçe merkezinde bir çok işyerinin kapandığı ve yeni  işyerlerinin açılması vatandaşların dikkatinde kaçmadığı gibi insanlar ilgisiz kalmayarak  bu durumu paylaşıyor. Kimi BIM, A101, pazara bağlarken kimi yüksek kiralara bağlayarak durum değerlendirmesi yapıyor.

6- Yüksek binaların kalorifer yakarken hava kirliliği oluşturduğu bu kirliliğin özelikle akşam saatlerinde ilçe merkezinde rahatsız edecek derecede his edildiği ifade edilirken vatandaşlar bir araya gelirken paylaştığı önemli konuların başında geldiği ifade edildi.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2019, 13:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Young
Young - 5 yıl Önce

Sayın admin Akpartinin köylerden belediye başkanı aday adayı seçmesi doğru ve yerinde bir karardır. Çünkü idile bağlı köylerin nüfusu 46868 dır. Ilçe merkezin nüfusu ise 27544 dır. Buda yaklaşık olarak üç katından fazla bir rakama tekabul ediyor.Şimdiye kadar idile başkanlık yapmış ilçe merkezli başkanlar ne yapmış.

SIRADAKİ HABER