Esmere Aslandoğmuş vefat etti

Esmere Aslandoğmuş vefat etti

İdilli Süryani hemşehrimiz Aslandoğmuş ailesinin önemli şahsiyetlerinden Esmere Aslandoğmuş yaşadığı Almanya'da vefat ederek aramızdan ayrıldı. Esmere'nin cenazesi Kasım ayının 14'ü Cumartesi günü, saat 15: 00 sıralarında İdil'de olacağı belirtildi. İdil Meryem Ana Kilisesinde Ayin ve cenaze töreni düzenlendikten sonra Mor İşahya Süryani mezarlığında defin edileceği ifade edildi.

Incil Yohanna, B.11, ayet  25-27 25 İsa ona,

"Diriliş ve yaşam Ben'im" dedi. "Bana iman eden kişi ölse de yaşayacaktır.
26 yaşayan ve bana iman eden asla ölmeyecek. Buna iman ediyor musun?"
27 Marta, "Evet, ya Rab" dedi. "Senin, dünyaya gelecek olan Tanrı'nın Oğlu Mesih* olduğuna iman ettim.

Kimdi ?

Esmere Aslandoğmuş; Aslandoğmuş'un önemli ailelerinden Melke Aslandoğmuş'un eşi, Görgis,Şükriye,Sabriye,Elize,Fehime,Şükrü,Meryem Aslandoğmuş kardeşlerin anneleri, İdilli hemşehrimiz Esmere Aslandoğmuş yaşadığı Almanya'da tedavi gördüğü sırada vefat etti. Esmere Aslandoğmuş, Basa köyünde  1934 de doğdu. Yusuf èlçiyeyi (Sunar) ın kızı, 1958 de Melke Yusuf Melke (Nahibo) Aslandoğmuş ile evlendi.  İdil'de yaşadığı dönemlerde komşularıyla kurduğu iyi iletişim sayesinde sevilen ve sayılan bir insandı. Müslüman komşularıyla karşılıklı iyi bir diyalog neticesinde mutlu sosyal ilişkileri vardı. Merhume  Esmere mutlu bir ailenin Anneleri olarak bilinirdi. Aslandoğmuş ailesi 1988'de Idil'den Almanya'da göç etti. Esmere yaşamın son aylarında hastalandı ve tedavi görerek hayatına devam ediyordu. Malesef 09.11.2020 günü Allahın rahmetine kavuşarak aramızdan ayrıldı. Cenazesi ailesi tarafından idile getirilecek, Meryem Anna Kilisesinde düzenlenecek dini törenin ardında Süryani mezarlığında defin edilecek.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2020, 19:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
Gebro petrus
Gebro petrus - 3 yıl Önce

Bütün ailesine başsağlığı dilerim.nur içinde yatsın.

Ubeydullah kaplan
Ubeydullah kaplan - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin.basiniz sag olsun

Muharrem Cetinkaya
Muharrem Cetinkaya - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin mekani cennet olsun Oglu gorgisin arkadaşiyim çok güzel iyi insalar bana göre ailesine baş sagligi diliyorum saygilar

Gabriel Kanalga (Stayfo)
Gabriel Kanalga (Stayfo) - 3 yıl Önce

Allah rahmet eylesin!
Mekanı cennet olsun. Bütün akrabaların başı sağolsun!

Musa.  Bekiş.
Musa. Bekiş. - 3 yıl Önce

Merhume. Esmere. vefatı. dolasiyle. basınız. sağ. olsun. Rab. sizleri. teselli. etsin. Merhumeye. Allah tan. rahmet. niyaz. ederim. ve. Aslandoğmuş. Aillesine. baş. sağlığı. dilerim. Musa. Bekiş. Bad. Vilbel.

Şükrü Külen
Şükrü Külen - 3 yıl Önce

ASLANDOĞMUŞ ESMER!
Hey gidi, zalim ölüm, bizleri sevdiklerimizden ediyorsun ve hemde yetim bırakarak. Bugün bir hanenin temel duvarlarından olan Chale Esmere'nin bu hayata göz yumduğu gün ve TÜM Azech toplumunun bir hüzün günü, yukarı mahallenin bir kayıp günüdür, yerin ve mekanın cennet olsun, Mesih'te ebedi ve ışıkta yaşa! 
Aynı mahallenin bir komşusu olarak seni, aile sevginle hep hatırlayacaģız, seni Mor Görgis'in kapı komşusu ve aşinakarı olarak, böyle bileceğiz, bu nedenle tüm komşular gibi, sende sevgili oğluna GÖRGİS ismini hediye ettin, bunun adına seni yad eder, anarız.
 
Yukarı Mahallemizde Görgis'ler çoktur:

Görgis Esmere/Aslandoğmuş

Görgis Cımxa/Pugar

Görgis Yaxkup Naze/Odun

Görgis Sıle-Terzo/Arpaz

Görgis Hanna Sıle/Arpaz

Görgis Xerip/Tongur

Görgis Çepok/Pirçek

Görgis  Chale-Fıro/Karagül

Görgis Xammo Ibrahim Achmar/Aslandoğmuş

Görgis Cırno/Karagül

Ve belkide şu an hatırlayamadığım başka, başka Görgis'lerle yukarıda tüm saydıklarımı Mor Görgis adına güzelliklerle anımsarken, kardeşim ve dostum vede komşum olan GÖRGİS ASLANDOĞMUŞ'a kalbimin en derin hanesinden doğan, taziyelerimi iletirken bu acılı günde onunla beraber hüznünü paylaşmakta olduğumu bildirir, başsağlığı dileklerimi yollarım.
Allah, gani rahmetler versin, mekanı cennet ve Mor Görgis'in diyarında olsun. AMİN!...Tüm aile fertlerine, sevenlerine, dostlarına ve yukarı mahallenin her bir bireyine başsağlığı diliyorum!
 İdil'deki tüm dostları ve İdil haber ekibini, selamlarım!
ŞÜKRÜ

Hazex
Hazex - 3 yıl Önce

Bazım ölümler daha zordur, vatanından uzakta ölmek daha daha zordur! Allah rahmet eylesin ışıklar içinde uyusun inşAllah’ Aslandoğmuş ailesine taziyelerimi iletiyorum...

Ekrem şimşek
Ekrem şimşek - 3 yıl Önce

İşıklar içinde uyusun acınızı paylaşıyorum


SIRADAKİ HABER