Emin Hoca’nın “Fırfele” kitabı çıktı

Emin Hoca’nın “Fırfele” kitabı çıktı

Eğitim uzmanı Mehmet Emin Bozkuş “Fırfele”  kitabı  çıktı.  Bir yıllık emeği sonucu hazırlanan kitap piyasaya çıkarak kitap severle buluştu. Kitap, Fırfele köyünün örf ve adetlerini, ekonomik hayatını sosyal ilişkilerini  konu alıyor. Kitapseverler, Güneydoğu Kırtasiye, Soran Kırtasiye’de kitaba ulaşabilirler.

Mehmet Emin Bozkuş kitabın önsözünde yaptığı açıklamada “Fırfele’de dünyaya gelmiş İstanbul, Avrupa’ya göç etmiş, hala oaralarda yaşamış olan insanlarımız, aileler bulunmaktadır. Bu ailelerin oralarda büyümüş, oraların iklimine uyum sağlamış bireylerin fırfelede yaşamış önceki nesiller olan ataları nasıl bir hayat sürdürmüş, inançları, düğünleri, bayramları, yedikleri, içtikleri, yasları, sevinçleri nasıldı diye yaptığım acizane araştırmayı kaleme almaya çalıştım.”

Mehmet Emin Bozkuş Kimdir

1960 yıllında Şirnak ili, idil ilçesi, Ulak (Fırfele) köyünde doğdu.İlkokulu, Ulak köyünde; Ortaokulu hakaride; Liseyi, Aydın ve Mardin’de okudu.Dicle Üniversitesi Siirt Eğitim Yüksek Okulundan mezun oldu.Gümüşhane, Batman,Malatya ve Şırnak’ta sınıf öğretmenliği yaptı.Okul Müdürlüğü,HEM Müdürlüğü,Milli Eğitim Şube Müdürlüğü,İdil ve Cizre İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı.Halen Eğitim Uzmanı olarak görev yapmaktadır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
M.Şefik EVSEN
M.Şefik EVSEN - 4 yıl Önce

Sayın Müdürüm, yazdığınız kitap için sizi tebrik ediyorum. Devamını da bekliyoruz.Bu konuda başarılar diliyorum.

mehmet emin
mehmet emin @M.Şefik EVSEN - 4 yıl Önce

Çok teşekkür ederim.Değeli Müdürüm M. Şefik Evsen Beyefendi.

Murat ÖZKAN
Murat ÖZKAN - 4 yıl Önce

Hayırlı olsun.

Muzaffer AYKUT
Muzaffer AYKUT - 4 yıl Önce

Tebrik ediyorum

mehmet emin
mehmet emin @Muzaffer AYKUT - 4 yıl Önce

Teşekkür ederim Muzaffer Bey.

Mehmet Emin
Mehmet Emin - 4 yıl Önce

Abdurrahman Nas Bey çok teşekkür ediyorum.Sagolun.

Edip Turan
Edip Turan - 4 yıl Önce

Hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz... Kendisiyle zorava köylüleri olarak gurur duyuyoruz.

mehmet emin
mehmet emin @Edip Turan - 4 yıl Önce

Edip Turan ;Zorava da bir kuşağa öğretmenlik yaptım. Çok gururluyum. Edip Turanlar ve niceleri. Asıl ben sizleri tebrik ediyorum. Sağ olun var olun.

Şükrü Külen
Şükrü Külen - 4 yıl Önce

Hürmetler saygıdeğer müdürümüze!
Eskileri ve asaleti kaleme alıp yaşatabilmek için gerçek bir vatan, "Fırfele" aşkına sahip olmak ve kendi özdeğerlne aşina olmak demektir ve sizler de, bu sevdayı kıtabınızla ebedileştirip kanıtlamışsınızdır. Ben bir İdilli Süryani olarak sizleri tebrik ederim, bir gün nasip olurda bu tarihi okumak fırsatı adına, yazarımıza minnet borcum olan ŞÜKRANLARIMI şimdiden iletirim, saygılarımla!

mehmet emin
mehmet emin @Şükrü Külen - 4 yıl Önce

Değerli hemşehrimŞükrü Bey. İltifatlarınız beni onure ediyor. Sağ olun. Teşekkür ederim.

İbrahim KAYA
İbrahim KAYA - 4 yıl Önce

Başarılı meslek hayatınızı kitapla taçlandırdığınız için sizi tebrik ediyorum.

Mehmet Şirin Dayanan
Mehmet Şirin Dayanan - 4 yıl Önce

Değerli müdürüm. Sizi can- ı gönülden tebrik ediyorum. Bence bir insanın en güzel varlığı eser bırakmak ve unutulmamaktır. Jele hele geçmişini, kültürünü, örf adet ve ananelari hatırlamajBaşarılarınızı..


SIRADAKİ HABER