Hendek Operayonu 19 kişiye gözaltı

Hendek Operayonu 19 kişiye gözaltı

7 İlde ‘Hendek’ Operasyonu: 19 Gözaltı, 15 Tutuklama

Şırnak merkezli 7 ilde PKK/KCK/YPS yapılanmasına yönelik düzenlenen geniş çaplı operasyonda 19 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 15’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 3’ü adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldı, 1 kişi ise emniyet işlemlerinin ardından salıverildi.

Edinilen bilgilere göre, 2015-2016 yıllarında Şırnak’ın Cizre ilçesinde meydana gelen “çukur-barikat” eylemlerine katıldıkları ve YDG-H/YPS içerisinde silahlı faaliyet yürüttükleri tespit edilen 20 şüpheliye yönelik operasyon gerçekleştirildi. Söz konusu kişilerin halen Cizre, Silopi, Hatay, Tekirdağ, İzmir, Mersin ve Muğla illerinde bulundukları belirlendi.

Operasyon kapsamında Cizre Alibey Mahallesi Ülger Sokak No:1 adresinde Mehmet Şükrü Uğan, Haluk Dayan ve Sabre Karakuş’un evlerine muhtar eşliğinde yapılan baskında, şahısların ikametlerinde bulunmadıkları ifade edildi.

Aramalarda silah ve örgütsel doküman ele geçirildi

Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan aramalarda 2 adet tabanca, örgütsel doküman ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

2015-2016 Dönemi Çatışmalarına Dair Arka Plan

14 Aralık 2015’te Cizre ve Silopi ilçelerinde valilik kararıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Bu süreçte Habur Sınır Kapısı kapatılmış, bölgede güvenlik güçleri ile örgüt mensupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı.

Yaklaşık 78 gün süren yasak sırasında, Cizre ilçesinde çok sayıda ölüm meydana gelmiş, ilçe tamamen giriş-çıkışa kapatılmış ve büyük hasar görmüştü.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2025, 18:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER