İdil halkı harekete geçti! Kaymakam Sağ için kampanya düzenlediler

Ancak Kaymakam Sağ, yayınlanan kararname ile Antalya'ın Finike ilçesine atandı.

İdil halkı harekete geçti! Kaymakam Sağ için kampanya düzenlediler

İdil'de 2 yıl görev yapan Kaymakam Sağ atama kararına üzülen İlçe halkı, STK temsilcileri imza kampanyası başlatarak, tayinin durdurulmasını istedi.

İdil'de 2018 yılında atanan Kaymakam Zafer Sağ , İlçe halkı tarafından çok sevildi. Göreve başlar başlamaz vatandaşla doğru kurduğu iletişim sayesinde, ilçenin ihtiyaçlarını kısa sürede tespit etti, ihtiyaçları projelere dönüştürerek yoğun bir mesaiye başladı. Kısa sürede projeleri soyut halden somut hale getirdi. Timür çeşmesini restore ederek hizmete açtı. Mega projelerin görsellerini çizerek STK temsilcileri ile paylaştı, projeler doğrultusunda çalışmalarını hızlandırdı. Vatandaşlar onu  çok sevdi. Kaymakam Sağ, makamı haricinde sık sık İdililerle ile birlikte bir araya gelmesi,  Köyleri dolaşması, köylülerle bir araya gelmesi, geceleri bile sık sık sokakları gezerek sorunları çözmesi ile de ilçe halkıyla bağ kurdu. Projelerle ilgilli çalışmalar çok olumlu giderken kararnama ile tayinin çıkması ilçe halkını derinden üzdü. Vatandaşlar ilk gün tayin haberini duyarken  şok geçirdi. İlerleyen günlerde ise Ziraat Odası, Esnaf Sanatkar Odası, Prof.Dr. M.Nuri Nas Derneği, İdil 1937 Spor Kulübü, Asmalı lokantası, Mahalle Muhtarları, Çarşı esnafı ve vatandaşlar Sağ'ın  idil'de kalması için ıslak imza kampanyasını başlattı. 

Ancak Kaymakam Sağ, yayınlanan kararname ile Antalya'ın Finike ilçesine atandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2020, 16:15
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nurettin Ersoy
Nurettin Ersoy - 4 yıl Önce

İmza kampanyasını başlatan STK Temsilcileri kutluyorum yerinde bir kampanya olmuştur. kampanyayı cani gönülden destekliyorum. İdildeki Ziraat Fakültesine Tahsis ettiği okul ile Fakültemizin kapanmaması için büyük bir destek sağlamıştır.
Fakülteye olan ilgi ve alakasına Üniversitede çalışan birisi olarak yakinen şahidim. İdil halkımızda diğer projelere şahitlik edecek olup kampanyaya destek olacaklardır.

SIRADAKİ HABER