“AŞIDAN ŞÜPHENİZ OLMASIN”

“AŞIDAN ŞÜPHENİZ OLMASIN”

Türkiye'nin Çin'den tedarik ettiği Coronavac koronavirüs aşısının kullanım süreci Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aşı olmasıyla başlamıştı. Şırnakta ilk aşılama gerçekleştirilerek aşı olma sürecine girildi. Şırnak il Sağlık Müdürü Op.Dr. İsmail Başı Buyük Şırnak Devlet Hastanesi'nde koronavirüs aşısı olurken, İdil Devlet Hastanesi Müdürü Şerif Zan aşıyı yaptırırken " Aşıdan şüpheniz olmasın "  diyerek aşı olurken şu ifadeleri kullandı."Bu aşıya bu devirde erişebilmek bir şanstır. Bu şansa ben de sahip olduğum için mutluyum. Daha sağlıklı bir hizmet vermek için öncelikle sağlık çalışanlarının sağlığını korumak gerekiyor. Bu hastalıktan biran önce kurtulup yeni normal hayatımıza dönmek istiyoruz. Bu tür bulaşıcı hastalıklarla baş etmek için aşı, olmazsa olmaz bir yöntem. Kullandığımız aşı çok güvenli bir aşı, aktif olarak virüse karşı kullanılan bir yöntem. Tüm Devlet büyüklerimiz bu aşıyı yaptırdı, hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın. Kendimiz ve sağlık çalışanlarına aşıladığımız aşıyı vatandaşlarımıza da öneriyoruz.” 

Şırnak genelinde Şırnak İl sağlık Müdürlüğüne bağlı hastane ve sağlık merkezinde aşı yapılacağı açıklandı.

Aşılama sürecinde öncelik sağlık çalışanları olacak.Aşı vurulmak isteyen sağlıkçılar MHRS randevu sistemi üzerinden ya da ALO 182'den randevu alarak aşı yaptırabileceği belirtildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Torpilsiz müdür
Torpilsiz müdür - 3 yıl Önce

Abi Allah için serif zan hangi sağlık bilgisine dayanarak konuşuyor ..

Sağlık
Sağlık - 3 yıl Önce

Normal bir aşı 30 sene de üretime gecer ki bu sure zarfında yan etkileri nedir ona bakilir yani diyecegim o ki daha yan etkisi belli olmayan bağışıklık sistemini aktivlestirir mi o bile belli olmayan bir aşıyı yapmak sadece aptalların işidir.

Aşıdan şüphem yok da!
Aşıdan şüphem yok da! - 3 yıl Önce

Aşıdan şüphem yok , senin gazeteci olduğundan şüphem var!

SIRADAKİ HABER