Şırnak Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hazırlanan proje kapsamında, ilk etapta şartları taşıyan 24 yeni evli çifte 60 bin lira tutarında nakdi destek sağlandı.
Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka'nın seçim vaatleri arasında yer alan, yeni evlenen çiftlere çeyiz paketinin ilk etabı, başvurusu olumlu sonuçlanan 24 çifte verilen 60 bin lira nakdi destekle hayata geçti. Evlilik çeyizi dağıtım töreninde konuşan Başkan Yarka, Şırnak Belediyesinin sosyal belediyecilik anlayışı ile hareket ederek yeni yuva kuran çiftlere destek verdiklerini belirtti. Başkan Yarka, "Bugün burada sadece bir yardım programı için değil, yeni umutların yeşermesi adına bir başlangıç için bir aradayız. Şehirleri güzelleştiren sadece binalar değil, mutlu ve güçlü ailelerdir. Bu nedenle insana yapılan yatırım, her şeyden daha kıymetlidir" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2025 yılını 'Aile Yılı' ilan etmesini hatırlatan Başkan Yarka, bu doğrultuda belediye meclisinden geçirilen kararla projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. 1 Eylül 2025 tarihinden sonra evlenen ve gelir kriterini karşılayan çiftlerin bu destekten faydalanabildiğini ifade eden Başkan Yarka, projenin ilk uygulamasının 2026 yılının ocak ayında gerçekleştirildiğini, bir sonraki dağıtımın ise mart ayında yapılacağını söyledi. Başkan Yarka, "Biz güçlü ailelerin, güçlü Şırnak'ın ve güçlü Türkiye'nin temeli olduğuna inanıyoruz. O yüzden naçizane bir temennimiz var, Rabbim nasip ederse, evlerinizden çocuk sesi eksik olmasın; hatta nüfusumuz artsın diye dört çocuklu, kalabalık, muhabbetli sofralarınız olsun" diye konuştu.