Şırnak Van yolu 350 Km'den 190 Km'ye düşecek

Şırnak Van yolu 350 Km'den 190 Km'ye düşecek

Bölge illeri arasındaki ulaşımın sağlanmasında önemli rol oynayacak proje kapsamındaki çalışmalar hızla sürüyor. Terör örgütü PKK'nın yıllarca engellemeye çalıştığı yol inşaatı, terörle etkili mücadele sonucu hızlandı. Güzergahta yer alan sarp dağlarda toplam uzunluğu 15 kilometre olan 12 tünel açılacak. Proje kapsamında yolun girişi olan ilk tünelin yapımı Şırnak- Uludere yolunda devam ediyor. Altyapısı tamamlanan tünel 2 bin 845 metre uzunluğunda olacak. Projenin 2023 yılında tamamlanması hedefleniyor.

350 KM'LİK YOL 190 KM'YE DÜŞECEK

Şırnak Valisi Ali Haza Pehlivan, Şırnak- Van kara yolunun kent ve bölge açısından çok önemli olduğunu söyledi. Yapılacak 12 tünelin 9'unun Şırnak, 3'ünün de Siirt sınırları içerisinde yer alacağını bildiren Pehlivan, "Projenin tamamlamasıyla Şırnak-Van yolunda 160 kilometre kısalma gerçekleşecek ve mesafe 190 kilometreye düşecek. Konfor ve ekonomik açısından daha az masraflı bir seyahat olacaktır." diye konuştu.

YOL BOYUNCA GÜVENLİK KULELERİ OLACAK

Projenin aynı zamanda bir güvenlik projesi olduğunu aktaran Pehlivan, yolun Bestler Dereler bölgesinde yıllarca terör örgütünün eylemlerini gerçekleştirdiği ve mağaralarda sığınmaya çalıştığı bir noktadan geçeceğini belirtti. Yolun aynı zamanda terör örgütünün hareket alanını da kısıtlayacağına dikkati çeken Pehlivan şöyle konuştu:

"Bestler Dereler gibi 40 yıldır terörle anılan ve hayvancılığa da uygun bir alanı yeniden vatandaşlarımıza kazandıracağız. Hem vatandaşlarımız daha güvenli bir şekilde hayvancılık ve yayla faaliyetlerini gerçekleştirebilecek hem de Van yolu daha konforlu hale gelecek."

Yolun güvenliğinin sağlanması anlamında da güvenli kule çalışmalarının devam ettiğini aktaran Pehlivan, proje sayesinde birkaç yıl içerisinde vatandaşların daha güvenli ve konforlu bir şekilde Van'a ulaşacağını bildirdi.

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2021, 00:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER