Öğretmen evinin çehresini değiştirdi

Öğretmen evinin çehresini değiştirdi

İhsan Kaya ÖMERKA Derneği Başkanı İstanbul’da yaşayan İdil’li bir iş adamı. İstanbul’da sermaye kazanınca bir kısmını memleketi İdil’e yatırım olarak geri gönderdi. Bir kısmını’da İstanbul’da değerlendirerek ticari hayatına devam etti. İdil’de yaptığı yatırım çok dikkat çekiciydi. Tamamen zarar getiren bir yatırımdı. Olsun. Neticede memleketiydi. Zarar olsun diyordu.

Kaya İdil Öğretmen evinin Lokanta, Cafe işletmesini ihale yoluyla alarak İdil’de yatırım yapmaya başladı. Öğretmen evinde ihale alınca sadece işletmesi ile sınırlı kalmadı. İhalenin şartlarının dışına çıkarak fiziki olarak öğretmen evinin bahçesini değiştirmeye çalıştı. Değiştirdi. Öğretmenin evinin şuanda mevcut olan yazlık bahçesi Kaya ihaleyi aldığı zaman yoktu. Çocuk bahçesi yoktu. Teras cafe yoktu. Cafenin, Lokanta’nın iç düzenlemeleri yoktu. Öğretmen evinin yokları çoktu. Kaya ihalenin şartnamesine bağlı kalmadan yokları var etti. Bahçede peyzaj düzenlemesini, çocuk bahçesini, Teras cafeyi, lokanta ve cafe’de tadilat yaparak düzenlemeye gitti. Şimdiki durama getirerek Öğretmen evinin çehresini değiştirdi. Şimdiki parayla 500 bin TL para harcadı. Yani öğretmen evinden kar etmediği gibi, öğretmen evine bir çehre kazandırdı. Dışarıdan bakıldığı zaman İhsan Kayanın öğretmen evinden çok para kazandığı görülebilir. Ama mevzu dışarıdan görüldüğü gibi değil. Kazanmadığı gibi çok para gömdüğü bir yer oldu. Hendek süreci, pandemi süreci işletmeyi ciddi manada maddi kaybına uğrattı. İşletme tam kazanayım derken ihale süreci yaklaşıyor. İhaleye elbette herkes katılabilir. Ama şunu unutmayalım. Kimse İhsan Kaya gibi öğretmen evinde yatırım yapamaz, zararına çalışamaz. Kimse yüksek kirayla öğretmen evini işletemez. Mevzuyu şuna getirmeye çalışıyorum. Bu iş adamı 10 yıldır öğretmen evini zararına işletiyor. Bu duruma İdil’iler hepsi şahit. Neler yaptığını ben yalnız bilmiyorum. Hepiniz biliyorsunuz. Elinizi vicdanınıza koyun. İşi bozmayalım. Öğretmen evinin albenisi oldu diye sizi şaşırtmasın. Yada siz ihaleye girmeseniz, devlet ihaleyi bedava verecek bir durumda olmayacak. Kirası düşükte olmayacak. Yani kısacası ne demek istiyorum. Devlet doğru olanı zaten yapacak. İhaleni usulen, karlı, yararına olacak şekilde zaten yapacak. Buna rağmen, öğretmen evini bu firma doğru işletecek kanısındayım. Bu doğru kararı bozmayalım. Adama destek olalım. Adamın işini bozsak elimize ne geçecek. İnanın zarardan başka bir şey geçmeyecek. Bu zararı ne kendimize nede öğretmen evine verelim. Öğretmen evi doğru adamını bulmuş araya girmeyelim.

Amacımız İdil için çalışan, emek sarf eden insanlarımıza sahip çıkmaktır. İdil’i yine idililer yaşatır. İdili geliştirir. İdil’i büyütür. Zerrecikte olsa İdil için taş üstüne taş koyan insan bizim için çok önemlidir. Biz bu zerreciği beslemeye bakarız. Çünkü en zor dönemde biz bu insanı İdil Sporu kurması için sahneye davet ettik. Davetimizi kabul etti. İdil Spor’u kurdu. Bütün masrafları üstlendi. Beş yıl yaşattı ve Başkana bıraktı. İster inanın ister inanmayın benim için bu anlamlı bir davranıştı. Hiç birimiz bu girişimde bulunmadı. Kaya bu davranışta bulundu. Bize başkanın iyimser tarafı bir gün daha lazım olacak. Biz onun bu iyimser tarafını hırpalamayalım. Bırak öyle kalsın lazım olduğunda bir kes daha kullanacağız. Adam bu işletmeyle aramıza katılmış, bu işletmeyi kendisine zehir etmeyelim. Ben mevzuya bu pencereden bakıyorum. Elbette sizinde düşünceleriniz var ama takdir edersiniz meselle idil olunca benim pencerem doğrudur.

Netice’de ne ona zarar verelim, ne kendimize verelim…Bırakın öğretmen evi kazansın. İş bu şekilde neticelendiği zaman, inanın hepimiz; toplum olarak kazanmış olacağız. Başkada bir mesele yok. İdil’i düşünme zamanıdır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER