İdil'in bazı mahallelerine su verilemiyor

İdil'in bazı mahallelerine su verilemiyor

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte İdil'in su sorunu da başladı. İlçe merkezine bağlı Cehennem deresinde gelen kaynak suyunun yaz aylarında sevyesinin düşmesi ile birlikte ilçe merkezine gelen su yetersiz olunca ilçe merkezinde su sorunu başlar. Yeterince yağmurun bu yıl yağmaması ile birlikte su kaynaklarının yağıştan olumsuz etkilemesinden  dolayı kaynak suyunda su seviyesinin düştüğü belirtildi. Bu sebepten dolayı üç aydır mahallelerine su verilmediğini belirten vatandaşlar yetkililerin su sorununa mutlaka bir çözüm üretmeleri gerektiği önemle belirtiler. İlçe merkezine bağlı Yeni mahallede en çok su sıkıntısının yaşadığı mahalle olarak ifade edildi. Yetkililer, genelikle su sıkıntısının yaz aylarda yaşandığı ifade edilirken su sorununu çözmek için bir proje üzerinde çalıştıklarını ifade ederken, su noktasında tasarruf yapmamızı gerektiği ifade edildi. Vatandaşlar su ihtiyaçlarını karşılamak belediye itfaiyesinden su tankerlerini isteyerek su ihtiyaçlarını karşıladıkları belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2022, 01:02
YORUM EKLE
YORUMLAR
İdil
İdil - 2 yıl Önce

İdil yıllardır su sorunu var bunun için hiç mi çalışma olmadı, şahbaniye kanal projesinde milyon TL gitti fiyasko.
Belediye den ricamız.
Su sorunları için ,kaçak çeşme kullananları önüne geçilmesi.
Yol , doğal gaz ve benzeri çukurlara kum ,toz toprak değilde asfalt dökülmesi ,İdil sadece Alanya ve adlanaşit caddesinden ibaret değil. Yeter vAllahi çarşıya gitmek için toz dumandan yol değiştirerek 1 saat varıyoruz.
Doğal çalışması mı yapıldı kardeşim kum dökme.
Tedaş çalışması mı oldu kum dökme .
Türktelekom çalışması mı oldu kum dökme
Yeter bizim tozumuz çamuruzmuz bize yeter.. belediye ve mülkü amirlerden ricamız bunların önüne geçilmesi.

Prof.
Prof. @İdil - 2 yıl Önce

Doğru söze ne hacet.

doğru söz
doğru söz - 2 yıl Önce

ALLAH RAZI OLSUN BU SORUNU DİLE GETİRDİĞİNİZ İÇİN YUKARI MAHALLE YENİ MAHALLE SUSUZZ TANKERLE OLACAK İŞ DEĞİL LÜTFEN ACİLL ÇÖZÜM SAYGILAR

İdris nas
İdris nas - 2 yıl Önce

Yaşım 58 Bildim bileli idilde su sorunu var her gelenbelediye başkanı su sorununu çözeceğini soyler ve dönemi başkasına devir.
Çözüm çok kolay Alemdağının kuzeyinde bir vileyete yetecek kadar su var bir kaç sondaj ile bu iş çözülebilir rakım olarakta idil den çok yüksek.
Umarım tez zamanda idilde su sorunu çözülür

Hala netice yok
Hala netice yok - 2 yıl Önce

Su sıkıntısı hala sürmekte. Çözüm bekliyoruz.

Hala netice yok
Hala netice yok - 2 yıl Önce

Su sıkıntısı hala sürmekte. Çözüm bekliyoruz......................,.............

SIRADAKİ HABER