Ziraat Fakültesi Sılopi'ye mi taşınıyor?

Ziraat Fakültesi Sılopi'ye mi taşınıyor?

İdil'de bulunan Ziraat Fakültesi Silopi'ye taşınacağı ideası İdil'lilerin huzurunu kaçırdı. İdil'liler buna müsade etmeyeceklerini ifade ederek sonuna kadar mücadele edeceklerini ifade ettiler.

Şırnak Valisi Osman Bilgin, 20.01.2023 tarihinde Silopi ilçesinde sera açılış programına katılırken yaptığı açıklamada dile getirmişti. 

Vali beyin o günkü açıklaması

Vali Bilgin, girişimci Mustafa Dündar'ın desteğiyle Silopi Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin bahçesinde kurulan seranın açılışında, ilçede ziraat fakültesi kurmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Vali bey açıklaması değerlendirmeye alındığında İdil'de Ziraat Fakültesi bulunurken neden Sılopi'de Ziraat Fakültesi açılmasından söz edildiğinden anlam verilmediği belirtiliyor.

Ziraat Fakültesine en uygun yer İdil olmasına rağmen üniversite yönetimi ve valiliğin İdil'e olan tepkileri nedendir bilinmediği gibi, Vatandaşlar yapılan açıklamaya tepkili olduklarını dile getirdiler.

Üniversite yönetimi İdil'den Fakülteyi taşıyacakları bahaneyi haklı kılmak için fakülteye sürekli baskı altında tutarak yaptırım uygulayarak gelişmesini engeliyorlardı. Yeni bölümlerin açılmasına izin vermeyerek, Fakültenin dekanına Üniversite Rektör yardımcılığı gibi görevler vererek hafta ta iki kez bazen hiç gelmeyerek fakülteyi ihmal etmesi bilinçli bir davranış olarak yorumlanıyordu. Dekan gelmeyince, fakültenin öğretim üyeleride gelmeyince Fakülte ilgisiz bir pozisyona getiriliyordu. Fakültenin öğretim üyelerinin sorunlarını çözmeyerek bilinçli bir şekilde demorize etmeleri sağlanırken, tamamen taşıma niyetlerini daha da güçlendirerek, ilgisizliğini artırarak baskıya devam ediyorlardı. Ağustos ayında hazırlanan Üniversite bütçesinde fakültenin bina ihtiyacını belirtmeyerek, öğrenci yurdu sorunu çözmeyerek fakülteyi sorunlu hale getirerek çözümü taşımaya mahkum ediyordu. Üniversite fakülteyi Şırnak'a taşımaya çalışırken, Vali bey yaptığı bir açıklamayla fakültenin ikinci yönünü tayin ettiği belirtiliyor. 

İdil STK temsilcileri, Siyasi parti temsilcileri Fakültenin Sılopi, Şırnak'a taşınacağı idealarına ilişkin yapılan dedikodulara son verilmesine istenirken fakültenin sorunlarının bir an evvel çözülmesini beklediklerini söylediler. 

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2023, 19:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
İzzet
İzzet - 13 ay Önce

Her yıl aynı seneryo alın getirin istediğiniz yere zaxoyada getirebilirsiniz.

SIRADAKİ HABER