" Üniversite okurken hayvancılıkla uğraşıyorum"

" Üniversite okurken hayvancılıkla uğraşıyorum"

Kışın Üniversite okuyor, yazın hayvancılık işinde ailesine yardım ediyor. Eğitimde bir ilki yaşattan İlçin, bir çok ailenin yaşanan haline davranışıyla tercüme olurken, yaşamıyla dikkatleri üzerine çekmiş bulunuyor. Üniversite okurken, yaylaya gidip havancılıkla uğraşması, mesleği kabul etmesi takdire şayan bir duruş olarak ifade edildi.

İdil de yaşayan 21 yaşındaki İlçin, hayvancılıkla uğraşan ailesiyle yaylalarda çalışırken hayali olan üniversiteyi kazanmak için de okula devam etti.

Azimle çalışan ve derslerini ihmal etmeyen İlçin, 3 yıl önce girdiği sınavda Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü'ne yerleşerek emeklerinin karşılığını aldı.

Üniversite hayatına devam eden İlçin, eğitim masraflarını karşılamak ve ailesine yardımcı olmak için yaz aylarında yaylalara çıkarak, hayvancılıkla uğraşan anne, baba ve ağabeylerine yardım ediyor.

Bu yıl ailesiyle Hakkari'deki Berçelan Yaylası'na gelen İlçin, burada yemek pişirmekten koyun sağmaya, peynir ve tereyağı yapımından yeğenlerinin bakımına kadar her işe koşturuyor.

Yaylada 4 ay boyunca her türlü zorluğa rağmen ailesinin yanında olmanın mutluluğunu yaşayan İlçin, boş zamanlarında da derslerini tekrar ederek gelecek eğitim yılına hazırlanıyor.

"Ailemle zaman geçirmekten mutluyum"

İlçin yaptığı açıklamada, ailesinin hayvancılıkla uğraştığını bu nedenle yazın sürülerini Hakkari'nin yüksek rakımlı yaylalarına getirdiklerini söyledi.

Yaşadıkları köyde sıcak hava nedeniyle hayvancılık yapmanın zor olduğunu anlatan İlçin, "Bu sene Berçelan Yaylası'na geldik. Ben de aileme yardımcı oluyorum. Sabah erken uyanıp kahvaltı ve yemekleri hazırlıyorum, bulaşık ve çamaşırları yıkıyorum, bazen koyun sağıyorum. Burada peynir yapıyoruz. Elde ettiğimiz süt ürünlerini satarak kazanç sağlıyoruz." diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER