Takdir ve Teşekür belgesi alanlara 10.210 TL yardıö

Takdir ve Teşekür belgesi alanlara 10.210 TL yardıö

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2024 yılında takdir veya teşekkür alan, sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e giren öğrencilere asgari ücretin yüzde 60'ı kadar destek verileceğini söyledi. İşte detaylar ve başvuru

Karne günü yaklaştığı gibi, milyonlarca öğrenci takdir ve teşekkür puanlarını hesaplamaya odaklandı. Ortalama notlarına göre devlet desteği alacak olan öğrencilere müjdeli bir haber geldi. 19 Ocak Cuma günü heyecanla beklenen gün geldiğinde, öğrenciler takdir veya teşekkür alanlar için devlet desteği başvurusunu e-devlet ekranı üzerinden sorgulayabilecek. Takdir ve teşekkür alanlara devlet desteği mesajının ardından başvuru süreci büyük bir merak konusu haline geldi. Bu haberde, takdir ve teşekkür alan öğrencilere devlet desteği başvuru adımlarını sizler için derledik. Peki, takdir alanlara para yardımı başvurusu nasıl yapılır? İşte 2024 yılında takdir alan öğrencilere sağlanan para yardımı ile ilgili detaylar.

TAKDİR ALANLARA PARA YARDIMI İÇİN BAŞVURU SÜRECİ

Karne günü geldiğinde, öğrencilerin gözleri takdir ve teşekkür puanlarına çevrildi. Sömestr tatiline girecek milyonlarca öğrenci için takdir ve teşekkür alanlara para yardımı müjdesi geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, takdir ya da teşekkür alan, sınıfında ilk 3 ve okulunda ilk 5'e giren öğrencilere asgari ücretin yüzde 60'ı kadar destek verileceğini duyurdu. 2024 yılında brüt 20 bin 2 TL, net 17 bin 2 TL olan yeni asgari ücret ile birlikte takdir ve teşekkür desteği 10 bin 201 TL'ye yükseldi. 19 Ocak Cuma günü karnelerini alacak öğrenciler, takdir alanlara para yardımı nasıl alınır, merak edilen bu konunun detaylarını öğrenebilirler.

Güncelleme Tarihi: 17 Ocak 2024, 23:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sudenur
Sudenur - 4 ay Önce

SIRADAKİ HABER