Şırnak Üniversitesi, 25,5 Ton Balık Üretimiyle Bölge Ekonomisine Katkı Sağladı
Şırnak Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde 2021 yılında başlatılan “Sürdürülebilir Alabalık Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi” kapsamında bu yıl toplamda 25,5 ton alabalık ve somon üretildi.
Projenin ardından Şırnak Üniversitesi, bölgedeki su ürünleri yetiştiriciliğinin sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2023-2024 sezonunda Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün teknik destekleriyle kurulan alabalık yetiştiriciliği tesisinde 4 ton somon ve 21,5 ton alabalık olmak üzere toplamda 25,5 ton balık üretildi.
Sezon, sektör ortalamasının üzerinde bir yem verimliliğiyle tamamlandı. Kasım 2023’te başlayan somon ve alabalık üretimi, Nisan-Mayıs 2024 döneminde gerçekleştirilen hasat faaliyetleriyle sürdü. Üretilen balıklar, Şırnak Merkez, Cizre, Silopi, İdil, Uludere ve Beytüşşebap ilçe merkezleri ile Kasrik, Kum Çatı, Balveren, Uzungeçit, Hilal ve Şenoba gibi beldelerde satışa sunuldu. Toplamda 6,5 ton alabalık, bölgede faaliyet gösteren tesislere satılırken, 19 ton alabalık ise Şırnak ilçe ve beldelerinde yaşayan bölge halkına ulaştırıldı.
Güncelleme Tarihi: 09 Haziran 2024, 07:49