Okul öncesi eğitiminde büyük başarı

Okul öncesi eğitiminde büyük başarı

İlçe merkezinde, yürütülen çalışmalarla okul öncesi eğitimde büyük başarı elde edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü komsiyon üyeleri sahaya inerek Anaokul ve Ana sınıfları ziyaret etmeye başladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İlçe milli eğitim müdürlükleri ile takip ettiği uygulamada büyük başarı elde edildiği ifade edildi.

Okul Öncesi Eğitimin Yaygınlaştırılması projesi çerçevesince İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan komisyon çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.Okul öncesine devam edemeyen öğrencileri okula kazandırmak, devamlarını sağlamak, okul öncesi eğitimi kurumlarına devam eden çocukların zengin öğrenme deneyimleri aracılığıyla sağlıklı büyümelerini, bütün gelişim alanlarının desteklenerek en üst düzeye ulaşmasını, öz bakım becerilerini kazanmalarını ve temel eğitime hazır bulunmalarını sağlamak amacı ile çalışmalarını sürdüren komisyon üyeleri, mahallelerde bulunan ana okulu ve ana sınıflarına ziyaretlerde bulunuyorlar.

“Her şey Çocuklarımız İçin” sloganıyla okul öncesinden lise sıralarına kadar çocuklarımıza eğitim imkanlarını eşit bir şekilde sunmaya çalışıyoruz.

 İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Babayiğit Okul öncesi eğitimde sağladıkları başarıyı dile getirerek şu ifadelere yer verdi. "İdil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu kapsamda okul öncesi eğitimde büyük bir ilerleme kat ettik. Son bir yılda ilçemiz bünyesinde ilçemiz öğretmenleri, idarecileri, muhtarları ve devlet kurum ve kuruluşlarıyla, çocuklarımızın okullarına kayıt olmaları ve okula devamlılıklarının sağlanması konusunda iş birliği içinde çalışarak okul öncesinde 5 yaş okullaşma oranımızda %99 gibi büyük bir rakama ulaştık. Bağımsız anaokullarımızda 734, ilkokullarımız bünyesindeki anasınıflarımızda 1399, ortaokullarımız bünyesindeki anaokullarımızda 160 olmak üzere toplamda 2293 öğrencimiz okul öncesi sınıflarında eğitim görmektedir.

Eğitimin temel basamağı ve okul çağlarının en önemli adımlarından biri olan okul öncesinin, kalitesinin arttırılması için devletimizin desteği ve paydaşlarımızın çalışmalarıyla, okul öncesi binalarının bakım onarım ihtiyaçlarını, sınıflarımızın materyal ihtiyaçlarını büyük bir titizlikle çocuklarımıza uygun olacak şekilde tamamlamaya gayret ediyor, günümüz koşullarına uygun olacak şekilde eğitimin kalitesini arttırmaya çalışıyoruz. “ Her şey Çocuklarımız İçin " Dedi

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2022, 19:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER