İstiklal Marşının kabulu törenle kutlandı

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın ilk bölümünde Atatürk Orta Okul Müdürü İbrahim Sadık Kadandır günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

İstiklal Marşının kabulu törenle kutlandı

12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 99. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı, İdil Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitimce gerçekliştiren, 12 Mart İstiklal Marşının kabulünün 99. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programına  İdil Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Zafer Sağ, İl Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Ergin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yunus Babayiğit, Sırt Köy Belediye Başkanı Kadir Balıca, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Ay,  yanı sıra birçok daire müdürü ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın ilk bölümünde Atatürk Orta Okul Müdürü İbrahim Sadık Kadandır günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Kadandırın konuşması ardında, Program "Mehmet Akif ERSOY ve İstiklal Marşı" adlı sinevizyon gösteriminden sonra Mehmet Akif ERSOY Ortaokulu, Atatürk Ortaokulu, Fatih Ortaokulu ve Veysel Karani Ortaokulu öğrencileri tarafından koro, tiyatro ve oratoryo gösteri yapıldı.

Yapılan konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğünce açılan ‘İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’ konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Zafer Sağ, İlçe Jandarma Komutanı Sinan Ergin, Cumhurriyet Başsavcı Rıdvan Avcı, Askerlik şube Başkanı verdi.   

Başarılı öğrencilere ödüllerinin takdimi esnasında  Kaymakam Sağ yaptığı konuşmada; başta Mehmet Akif Ersoy olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ederek, “Onlar iyi ki vardılar. Bugünlerimizi onlara borçluyuz. Biz millet olarak İstiklal Marşı’ndan aldığımız ruhla yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz ve inanıyorum ki gelecek bugünlerden çok daha iyi olacak” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020, 23:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER