İl Milli Eğitim Müdürü Tetik Basın mensupları ile bir araya geldi

İl Milli Eğitim Müdürü Tetik Basın mensupları ile bir araya geldi

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlayan Mirza Tetik kahvaltı programında basın mensuplarıyla bir araya geldi. İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik daha Şırnak İl Şube Müdürlüğünde çalıştığı Şırnak Eğitim sorunlarını yakından bildiğini ifade etti. Eğitim sorunlarını Allah'ın izniyle Valimizin başkanlığında ve destekleri ile milli eğitim ekibiyle birlikte çözeceklerini söyledi.

Şırnak Şehri Nuh Otelinde basın temsilcileri ile bir araya gelen İl Milli Eğitim Müdürü Tetik 2022-2023 Eğitim Öğretim yılı için planlanan "Akademik Eylem Planı"nı açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürü basın temsilcilerine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı." ilimizde LGS ve YKS'de başarının artırılması için dört aşamalı bir eylem planı gerçekleştireceğiz. İlk aşamada hedefimiz 81 il arasında 73.cü olmaktır. Sonucu olmak istemiyoruz. İkinci aşamada 65-70 sıralarına inerek 50 ilin arasına girmeye çalışacağız. Bu programımız beş yıl içerinde gerçekleştirecek bir programdır. Programda istenilen hedefelere ulaşmak için valimizin başkanlığında desteğini alarak ekbimizle birlikte gayret göstereceğiz. Sınıf Rehber Öğretmenlerimizi sahada aktif hale getireceğiz. Okuyan tüm öğrencilerimizin  velilerini evlerinde ziyaret edeceğiz. Sorunları olan öğrencilerin sorunlarını çözmek için çaba göstererek öğrencilerimizi eğitime hazırlayacağız. Taşıma kapsamındaki tüm öğrencilerimiz için eğitim ve öğretim yıllında sıcak yemek uygulamasına geçilecek. Mesleki ve Teknik alanında Anadolu liselerinin atölyeleri güçlendirilmiş. Döner sermayeleri kurulmuş üretim yapmaları sağlanmıştır. Nazmiye Demirel Mesleki ve Teknik Anadolu isesi bünyesinde Ekmek fırını inşaatına başladık. Üretimde il etapta 3000 ekmek üreterek çalışmaya başlayacağız. Peyder pey üretimi artırarak çalışmamıza devam edeceğiz.EML liselerimizde üretimimizi artırarak Cumhurbaşkanımızın istediği hedeflere ulaşacağız. insan kaynakları ve liyakat, Kültürel değerlerimizin kaybolmaması için katma değeri olan yöresel ürünlerin ortaya çıkmasını sağlayacağız. 2022-2023 Eğitim ve öğretim yıllında bütün okullarımızın tadilat ve tamirart işleri bitmiş olacak okullar eğitime hazır halde eğitime başlamış olacağız. Ders kitapları eğitim başladığı sırada değil eğitim başladığı gün masada ve sırada olacak.  İlimizde Eğitim kalitesini artırmak için yıl içinde eğitim çalıştayı yapacağız. İl ve ilçelerimizde 2000 öğretmen açığımız olduğunu tahmin ediyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımızın yetkilileri ile görüşerek sorunu çözme noktasında taleplerimizi  iletik. Açıklamalardan sonra yapılan soru-cevap bölümünde İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik, basın mensuplarının sorularını cevapladıktan sonra toplantı sona erdi. Basın mensupları ile toplu fotoğraf çektikten sonra kendilerine teşekkür etti.

Kahvaltı programına İl Milli Eğitim Müdürü Mirza Tetik, Milli Eğitim Şübe Müdürleri, Müdür Yardımcıları, İl ve İlçelerde ulusal ve yerel basın mensubları katıldı.

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2022, 11:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER