Cehennem sıcağı! Vatandaşlar dışarı adım atamıyor

Cehennem sıcağı! Vatandaşlar dışarı adım atamıyor

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yazın başlamasıyla bölgede 40 derecenin altında seyreden sıcaklık temmuz ayının sonu, ağustos ayının başında 5-6 derece yükseldi. Bölgede 5 Ağustos'ta en yüksek sıcaklıklar, Diyarbakır'ın Sur ve Bismil ilçelerinde 44,1, Batman'ın Gercüş ilçesinde 46,3, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 46,1, Cizre ilçesinde 47,4, Siirt'in Kurtalan ilçesinde 45,7, Mardin'in Dargeçit ilçesinde 45,4, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde 43,6 olarak ölçüldü.

DIŞARI ÇIKMAMAYA ÇALIŞIYORLAR

Hissedilen sıcaklığın daha da yüksek olduğu il ve ilçelerde vatandaşlar, 11.00-16.00 saatlerinde dışarı çıkmamaya özen gösteriyor. Mardin'in Suriye sınırındaki Nusaybin ve Kızıltepe ilçelerinde de vatandaşlar kavurucu sıcakla mücadele ediyor. Kızıltepe'de vatandaşlar gölgelik alan, park ve bahçelerde zaman geçirerek serinlemeye çalışıyor. Bazı çocuklar ve gençler başlarına su dökerek serinlerken, kimi esnaf da serinlemek için sık sık hortumla iş yerinin önünü suluyor. Serinlemek isteyenler dondurma ve meyan şerbetine rağbet gösteriyor.

ÖĞLEN DÜKKANLARI KAPATIYORLAR

Cizre'deki caddeler, sokaklar ve parklar, bunaltıcı sıcak nedeniyle en sakin günlerini yaşıyor. Sıcaktan korunmak isteyenlerin gündüz evlerine çekildiği ilçede esnaf da ya iş yerlerinde serin ortamlarda dinleniyor ya da kepenk kapatıp evinde zaman geçiriyor. Vatandaşlardan Metin İri, serinlemek için genellikle Dicle Nehri kenarındaki parkları tercih ettiklerini ancak bunaltıcı sıcaklarda bu mekanlarda da serinlemenin zor olduğunu söyledi.

İdil'de çoğrafik olarak yüksek olmasına rağmen hava sıcaklığı 45  derece olarak belirlendi. Vatandaşların dışarı çıkmayarak evlerinde dinlediler.

Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2022, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER