İDİL’DE KÖY YAŞAM MERKEZLERİ İLE KÖY HAYATI YENİDEN CANLANIYOR

İDİL’DE KÖY YAŞAM MERKEZLERİ İLE KÖY HAYATI YENİDEN CANLANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), aktif olarak kullanılmayan köy okullarının köy yaşam merkezlerine dönüştürülmesi projesi kapsamında, tasarlanan köy yaşam merkezlerinin dört tanesi İdil'de açıldı.

Köyde yetişkinler, çocuklar ve torunları ile aynı eğitim çatısı altında bir araya geliyor.

Kullanılmayan köy okulu binaları, köy yaşam merkezleri projesiyle ihtiyaçlar doğrultusunda anaokulu, ilkokul, kurs merkezi, kütüphane; matematik, doğa, bilim ve tasarım gibi farklı alanda hizmet veren atölyelerle gençlik kampları gibi eğitsel ve sosyal etkinliklerin yapılacağı alanlara dönüştürülüyor. Köy yaşam merkezleri, öğrencilerin ve köy halkının hizmetine sunuluyor.

İlçede açılan üç tane Köy Yaşam Merkezinde, İdil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezine bağlı sanat, spor, zeka oyunları, dikiş, nakış, dini kurslar, sınavlara hazırlık kursları ile köyde yaşayan yediden yetmişe herkese ulaşılıyor.

Köy yaşam merkezlerinde Halk Eğitimi Merkezine bağlı açılan kurslarla özellikle kadınların sosyal hayata ve aynı zamanda meslek öğrenerek istihdama katılımını sağlanıyor. Köy yerindeki gençlerin daha kaliteli zaman geçirmesi için zeka oyunları, sportif ,sanatsal kurslar açılıyor. Köydeki sınava hazırlanan öğrencilere sınava hazırlık kursları faaliyete giriyor.

İdil İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitimi Merkezi olarak, 73 alan ve 4000’in üzerindeki kurslarımızla “Herkese Uygun Bir Kursumuz Vardır” sloganıyla herkesi Halk Eğitimi Merkezi kurslarına bekliyoruz.

  

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2022, 12:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER