Kur'an'ı yakma eylemleri devam ediyor

Kur'an'ı yakma eylemleri devam ediyor

Kendilerine "Danimarkalı Vatanseverler" adını veren aşırı sağcı ve milliyetçi, İslam karşıtı grup geçen hafta da benzer bir eylem düzenlemiş ve eylemi Facebook hesapları üzerinden canlı yayınlamıştı.

Danimarkalı Vatanseverler adlı grubun üyeleri 21 Temmuz'daki eylemi yine Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde yapmış, Kuran yakmış daha sonra da Irak bayrağını ve Kuran'ı yere atarak üzerine basmıştı.

Geçen hafta İsveç ve Danimarka'daki İslam karşıtı protestolarda Kur'an'ın yakıldığı ya da zarar verildiği eylemler nüfusunun çoğu Müslüman olan ülkelerde büyük tepkiyle karşılanmıştı. Bağdat'ta Şii din adamı ve siyasi lider Mukteda es-Sadr yanlıları İsveç'te Irak Büyükelçiliği önünde Kuran yakılacağı haberi üzerine İsveç Büyükelçiliği'nin basarak ateşe vermişti.

Bir gün sonra, 20 Temmuz'da İsveç'te yaşayan Irak asıllı Salwan Momika Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde polis koruması altında Kur'an ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Bunun üzerine Irak, İsveç büyükelçisinden ülkeyi terk etmesini istemişti. Momika, Kurban Bayramı'nın birinci gününde Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kuran yakmıştı

Güncelleme Tarihi: 25 Temmuz 2023, 00:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER