İstanbul’da 'Diyarbakır Tanıtım Günleri' düzenlendi

İstanbul’da 'Diyarbakır Tanıtım Günleri' düzenlendi

İstanbul’da “Diyarbakır Tanıtım Günleri” kapsamında Diyarbakır’ın gastronomi, tarih, doğa ve kültür özellikleri tanıtıldı. Dört Ayaklı Minare, karpuz, halay ve Diyarbakır’ın başka birçok güzelliği tanıtımı yapılanlar arasında.

Diyarbakır Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Diyarbakır Dernekler Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen ve üç gün süren Diyarbakır Tanıtım Günlerine ilgi yoğundu.

Turizm şirketleri, turistlerin ilgisini Diyarbakır’a yöneltmek için Diyarbakır’ın tarihi ve doğal yerlerinin kapsamlı bir tanıtımını yapmaya çalışıyor.

Diyarbakır’ın tanıtımı için çeşitli etkinlikler yapılırken bir yandan da Diyarbakırlı sanatçılar çeşitli konserler düzenledi.

Üç gün süren ve bugün son bulan etkinlikte halkın ilgisini en çok yemek stantları ve tabii ki ciğer stantları çekti. 

‘Diyarbakır Tanıtım Günleri’ni ziyaret edenler arasında siyasetin tanıdık simaları da var. Ziyaretçilerden biri olan CHP’nin Diyarbakırlı milletvekili Sezgin Tanrıkulu Rûdaw’a konuştu.

Belediyelere kayyum atanmasına dikkat çeken CHP İstanbul Milletvekili Tanrıkulu, “Diyarbakır bir kültür kenti, aynı zamanda bölgenin merkezi, hem siyasi hem kültür merkezi. Bütün bu geleneklerin, gastronominin burada tanıtılması lazım. Bu nedenle başta federasyonumuza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu bir başlangıç, mutlaka ileriki yıllarda eksiklikleri göreceğiz ve tamamlayacağız. Tabii beni üzen kısım şurada, maalesef belediyelerimiz yok. Kayyum atanmış belediyelere” şeklinde konuştu.

Diyarbakır’ın ilk yerleşim yeri olduğunu söyleyen Arkeolog Sadık Yasin ise, “Diyarbakır, 12 bin 500 yıllık tarihiyle dünya üzerinde yerleşik hayatın başladığı kenttir. İlk tarımın yapıldığı kenttir, dolayısıyla sanat, müzik, edebiyat bütün bu güzellikleri İstanbul’a taşıdı” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER