Erdoğan, Süryani kilisesinin temelini attı

özgürce ibadet edebilmeleri özellikle maneviyatı yüksek bir şehir olan İstanbul’da bütün yöneticilerin sorumluluğu” dedi.

Erdoğan, Süryani kilisesinin temelini attı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi’nin temel atma törenine katılarak inşaatın iki yıl içinde tamamlanacağını söyledi.

Temel atma töreninde konuşan Erdoğan şunları söyledi: “İspanya’dan Kuzey Afrika’ya kadar her yerden bu topraklara gelen mazlumlar için kapılarımız da kalbimiz de sonuna kadar açık olmuştur. Son olarak Suriye ve Irak’tan gelen içlerinde Arap, Kürt, Türkmen ve bu Müslüman kardeşlerimizin yanında Süryanilerin, Ezidilerin ve diğer inanç gruplarına mensup insanların da bulunduğu 4 milyona yakın insanı şu anda ülkemizde misafir ediyoruz. Bizim zihnimizde ve kalbimizde ayrımcılığa yer olmamıştır ve olmayacaktır. Bölgemizde son 150 yıldır yaşanan acılar pek çok sıkıntı ve tahribata yol açmış olmasına rağmen, birlikte yaşama irademizde en küçük bir sarsılmaya izin vermedik. Türkiye’ye sevgisi, sadakati, katkısı olan herkes bizim nazarımızda ülkemizin birinci sınıf vatandaşlarıdır.”

‘BÜTÜN YÖNETİCİLERİNİN SORUMLULUĞU’ 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise resmi Twitter hesabından açılışla ilgi yaptığı paylaşımda, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın da katılımıyla Bakırköy’de Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi’nin temelini attık. Tüm inanç gruplarının özgürce ibadet edebilmeleri özellikle maneviyatı yüksek bir şehir olan İstanbul’da bütün yöneticilerin sorumluluğu” dedi.

Kaynak: Erdoğan, Süryani kilisesinin temelini attı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER