Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'ne göre 21:08'de merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Baskil ilçesinde de saat 21.17'de 5.1 büyüklüğünde artçı sarsıntı kaydedildi.

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem

Elazığ'da 6.8 büyüklüğünde deprem

Son dakika haberine göre, AFAD ve Kandilli Rasathanesi, Elazığ'da 6,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem çevre iller ile Diyarbakır, Adıyaman ve Samsun’da da hissedildi. Kandilli depremin büyüklüğünü 6.5 olarak revize etti. Saat 21.08'de merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 5,4, 21.17'de de 5.1 şiddetinde artçı sarsıntılar meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "Sivrice merkezli depremde 4 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, saat 20.55'te merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan, 6.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem yerin 6,75 kilometre derinliğinde meydana geldi. İlk belirlemelere göre, deprem birçok çevre illerde de hissedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin büyüklüğünü 6.8, merkez üssünü de Sivrice olarak açıklarken derinliği 10 kilometre olarak bildirdi.

KANDİLLİ DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 6,5 OLARAK REVİZE ETTİ

Kandilli Rasathanesi, Elazığ'da meydana gelen depremin büyüklüğünü 6.5, derinliğini de 5 kilometre olarak revize etti.

ARTÇI SARSINTILAR

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'ne göre 21:08'de merkez üssü Elazığ Sivrice ilçesi olan 5,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Baskil ilçesinde de saat 21.17'de 5.1 büyüklüğünde artçı sarsıntı kaydedildi.

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA: 4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Sivrice merkezli depremde 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. "Elazığ Maden Gezin beldesinde 4-5 katlı bir bina yıkıldı. Bir kişi sağ olarak kurtuldu, kurtarma çalışmaları sürüyor" dedi.

BAKAN SOYLU VE KURUM ELAZIĞ'A GİDİYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ'da meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye gidiyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Elazığ'da incelemelerde bulunacak.

ÇOK SAYIDA İLDEN HİSSEDİLDİ

Deprem çevre iller ile Diyarbakır, Adıyaman ve Samsun’da da hissedildi.

BAKAN AKAR'DAN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Hem sivil hem askeri olarak, tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde. Şehir merkezlerimizde herhangi bir can kaybı olmadığı görülüyor. TSK yardıma her an hazır" ifadelerini kullandı.

AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

NTV canlı yayınında Elazığ'da gerçekleşen depreme ilişkin konuşan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, "Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER