Kaçan kıza 200 bin TL teklif ediyorlar

Kaçan kıza 200 bin TL teklif ediyorlar

Diyarbakır'da sosyal medya üzerinden tanıştığı 16 yaşındaki Yakup K. ile görüşmek için 5 Mart günü evden çıkan 12 yaşındaki Büşra Nur Aygün'den haber alınamıyor. Kızlarının kaçırıldığını öne süren ailenin şikayeti üzerine polis çalışma başlattı.

Olay, 5 Mart günü saat 04.00 sıralarında Sur ilçesinde meydana geldi. Büşra Nur Aygün ile Yakup K., sosyal medyadan tanışıp, arkadaş oldu. Bir süre sonra Büşra Nur, Yakup K.ye görüşmek istemediğini söyledi.

Yakup K., son kez görüşmek için Büşra Nur’u sokağa çağırdı. Evden çıkan Büşra Nurdan bir daha haber alınamadı. Sabah eve gelen babası kızının olmadığını fark etti. Büşra Nurdan haber alamayan ailesi, polis merkezine giderek şikayetçi oldu.

“Kızım mal değil, 200 bin lira teklif ediyorlar”

Adliye binasına giderek şikayetçi olan Anne Gülsima Aygün, 5 Mart sabahı 05.30da eşinin eve geldiğini ve oturdukları bina girişi ile evin kapısını açık olduğunu gördüğünü söyledi.

DHA’ya konuşan Aygün, şunları ifade etti: “Beni çağırmadan önce bütün odaları kontrol etmiş. Bana dedi ki Büşra nerde? Dedim içeride, ama eşim bana dedi her yere baktım, Büşra yok. Biraz oturduk, araştırdık, sonra karakola gittik. Kaçırıldığını beyan ettik. Telefona baktık, kardeşim o çocuğa mesaj attı. Dedi ki Yakup isimli kişiyi telefona alabilir miyim diye.

Çocuğu aradık, ona ulaşamadık. Öğle saatlerinde bir kadın beni aradı. Dedi ben Yakup’un annesiyim, senin kızın bizim yanımızda.

12 yaşındaki bir çocuk nasıl sizin yanınızda olabilir dedik. Dedi ki birbirlerini seviyorlar. Çocuk 16 yaşında. Çocuğumla konuşabilir miyim dedim, hayır dedi. Dedi gel anlaşalım bu işe çözüm bulalım.

Biz hayır dedik, biz kızımızı istiyoruz dedik. Kız emin ellerde biz vermiyoruz dedi. Dilekçe verdik, çocuğumu istiyorum.

Kızım küçük, çikolata için ağlayan bir çocuk. Bize para teklif ediyorlar, kendi kızlarını vermek istiyorlar. 200 bin TL teklif ediyorlar. Polisi devreden çıkarın para karşılığında anlaşalım ama benim kızım mal değil.”

YORUM EKLE
YORUMLAR
Gebro Hanna pıtrıs tokuş.
Gebro Hanna pıtrıs tokuş. - 1 yıl Önce

Deyerli okurlar.Çok Deyerli
kardeşimiz Lahdonun olan
gayretiyle Idil haberde tarih
ve yaşanan sevimli anılarımızı
kaleme dökmesi erdemliktir.
Hazaklılar her zaman 74 köye
sanat hizmetlerini verip onlara
misafir pervarlikten geri kalmamıştır. herkes bunu bilmeliki
zamanın özerklik yaşantıları sevgiden geçmiştir. İncilde yazdığı gibi sevgi olmayan yerde ister ev ister memleket olsun çöl olur. iki yüz yıla aşkın verilen mücadelede görülen bir kılavuzdur bunun başke alternativi olamaz. Rabimiz tüm toplumlara akıl sevdan versin bü iradeyi ve sevgiyi yakalayıp diledikleri domino taşlarını döşeyerek aklanmadan Hazaklıların zamanın o sevgi ve birliklerini sahib olmalarını şans eylesin.Sevgilerimle.

Görgis Melke
Görgis Melke - 1 yıl Önce

[12/3, 11:54] Gorgis: abi yüreğine Bin sağlık beni Azech sokaklarıni içinden Çarşıya kadar gezdirdin çarşıdaki o manzarayı gösterdin.

SIRADAKİ HABER