Yollarımıza ne oldu?

Günümüzde en çok yolları kullanarak tüketiriz. Sosyal yaşamımızın büyük bir kısmı yollarda geçer.Bu sebepten dolayı sokakları, caddeleri çok önemsiyorum.  Düzgün, kullanışlı olmayınca insanların canı çok sıkıyor. Araç kullanan insanların psikolojisine yazık oluyor. Yaya yürüyen insanlarında moralleri bozuluyor. Bu sıkıntıdan dolayı ilçemizde bulunan yoların durumuna değinmek istedim.

Allaha çok şükür ilçemize Doğalgaz geldi. Alt yapısı için yapılan yollar tekrar kazıldı. Doğal gaz hatları çekildi.  Doğal gaz ekibi iş esnasında bayağı işi uzatarak vatandaşın canını sıkarak çalışmalarına devam ediyor. Final Dershanesinin bulunduğu mevkide derin çukurlar açtılar. Çukurları haftalarca açık bıraktılar. Üstlerini örtmediler. Araçlar tek şeritten trafiğe çıktı. Yağmur yağınca dehada berbat bir hale geldi. Hükümet caddesi ve okullar bölgesinde doğal gaz çalışmasından dolayı caddeler trafikte vatandaşın canını bayağı sıkıyor. Yollar düzgün değil.  Milli Eğitim Belediye binası arasında aracın bir gün sürün, doğal gaz firması mucur malzemesi caddeye sürmüş yoksa kırmızı toprak mı dökmüş görmezseniz cevap veremezsiniz. Bu vurdumduymazlık çalışmalardan çok vatandaşın canını sıkıyor. Sebebi de firmanın çalışma sisteminden kaynaklıdır. Firma’da iş disiplin yok. Gelişi güzel işleri yaparken vatandaşlarda mağdur etikleri anlaşılıyor. Bu mağduriyetlerin yaşanmaması için Belediye’nin devreye girmesi gerekir. İş sürecini takip ederek daha çok mağduriyetlerin önüne geçebilirler. Mucur hazır değilse, kazılmasını ertele, panolar yoksa evlere doğru kazı çalışmasını yapma ertele, yani hazır malzemelere göre çalışma yapılırsa vatandaş daha az mağdur olacak diyebilirlim. Belediyenin işi bu noktada devreye girmesi gerekir. Yoksa daha fazla mağdur olacağız. Mağduriyetimiz devam ediyor. Daha geç değildir. Okullar bölgesini, İnönü caddesini, Milli eğitim caddesini bir kontrol edin, yapılması gereken, belki de unutulmuş işler var. Bakıldığı taktirde eksikler giderilecektir.

Doğal gaz idile hayırlı olsun. Kullanmaya başladığımız zaman ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayacağız.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Hep kendinesin Fiko!
Hep kendinesin Fiko! - 3 yıl Önce

Dikkat ettim’ fiko başkanın dikkat edin dediği yollar’ idil cizre dolmuşlarının güzergahı, yani kendi kullandığı yol! En azından o bahsettiğiniz yollar’ bir kaç kere yapılmış, sonra boZulmuş’ turgut özal(konutlar) hiç yapılmıyor çamur içinde yüzüyor insanlar’