Yollar yapılıyor

Yollar yapılıyor

Yollar ve sokakların bozuk hali vatandaşın canını iyice sıktığı görülüyor. Vatandaş bu sıkıntıyı bir an evel atlatmak için sabırsızlıkla bekliyor.Vatandaş, belediye yapsın, yollar güzel olsun, evimizin önüne arabamızı rahat bir şekilde park edelim, eylemini düşündüğü için, işin olabilirlik noktasını önemsemiyor. İsteklerini bize sürekli mesaj olarak bildiriyorlar. Bizde araştırdık, yetkililerden bilgi aldık, sizinle bir paylaşalım dedik.

Vatandaşın isteği yollar için bu kadar duru iken, yolların yapımını engelleyen unsurlar da olduğunu unutmamak gerekir. En başta ilçe merkezine doğal gaz, elektrik hatları çekileceği için yollar yapılsa dahi yarın bozulacağı kesin. Yapılan çalışmalara yazık olacak. Doğal gaz çalışmasına, yer altı elektrik hattına ne zaman başlanacak, kesin bir tarih yok. Durum bu şekilde iken vatandaşın beklemesi daha da can sıkıcı bir noktaya ulaşıyor. Yine tekrara başlayarak yollarımız, sokaklarımız bir an evel yapılsın diye, medya ya, sosyal medya’da paylaşımlar yaparak taleplerini dile getiren vatandaşlarımız, merak etmesin Belediye Başkanlığı bir çalışma başlatıyor. Yol sorununa ciddi bir şekilde eğiliyorlar. Belediye, yollar için yaşadığımız  ızdırabların farkında . Sorunları geçici olarak çözmek için adımlar atarak çalışmalara başladı. Asfaltla kaplı yolları yama sistemiyle çukurları kapatarak, bazı kısım yollarda parke taşı döşemesi yapılacağı belirtildi. Parke taşı çalışması için 16.06.2020 de Belediye ihaleye çıkarak çalışma süresini başlattı. Asfalt yama çalışması devam ediyor en kısa sürede çalışma olgun hale getirilerek başlanacağı belirtildi. Köy yollarında ise bu sene Stabilize çalışması yapılacak. Yol  yapım çalışmaları devam ederken, doğal gaz çalışması devam ederek,  her gün biraz daha ilçe merkezine yaklaşıyor. Doğalgaz bütün mahallerle bağlantısı yapıldıktan sonra, sokak ve caddeler parke ve asfalt malzemesi ile döşendikten sonra problemimiz sona erecektir.

Yaşadığımız sorunların karşısından duyarlı bir belediye yönetimi var. İdil için güzel projeler üretiyorlar. Bu projeler idil’de vücuda geldiği zaman, topluma çok olumlu değerler katacak. Sadece şunu diyeceğim,” ya rabim düşünülen projelerin idilde inşa edilmesine fırsat ver.” Âmin.    

YORUM EKLE
YORUMLAR
Halil
Halil - 4 yıl Önce

Yapılmayan köy yollarını da dile getirin abdurrahman abi

Duyarlı belediye mi?
Duyarlı belediye mi? - 4 yıl Önce

Sen çok yağ çekmişsin , senin yaktığın yağla çevre kirliğinden çeza kesilmesi laZım