Vatandaştan HDP ile Ak Partiye çağrı

28.Türkiye Genel seçimlerine girerken, miletvekil aday adayı başvuru süreçleri başladı. Vatandaşlar istediği partiden Milletvekilli adayı adayı olma hakkını kullanırken kendilerine yakın partilere başvuruda bulunmaya başladı. Vatandaşlar Şırnak'ta ençok milletvekilli çıkaran HDP ve AK Parti genel merkezlerine çağrıda bulunarak taleplerini iletiler. 

HDP ve AK Partileri Şırnak'ta Milletvekilli belirleme süreçlerinde parti genel merkezin kararlarını dikkate alarak davrandıkları için Şırnak halkını bu süreçte, hem genel hem yerel siyasette mağdur ettiği ortaya çıktı. Siyasette  gelişmiş toplumlara göre Şırnak'ta halka davranıldığını, yani İstanbul, Ankara toplumunun yapısına göre davranarak, Şırnak'ta siyasi çalışmalar yürütüldüğü için milletvekilli, Belediye başkanlığı seçimlerinde toplumu mağdur etikleri ifade edildi. Vatandaşlar, deneme ve yanılma yoluyla bütün seçimlerde mağdur edildikleri için bu seçimde toplumun ayarlarını, toplumun yapısını, gelişmişliğini dikkate alarak milletvekilli aday adayı belirleme sürecini yürütülmesini isteyerek, tepkilerini sosyal medya hesablarında paylaşımlarda bulunurken, yerel ve ulusal medya hesablarına taleplerini illeterek HDP ve AK Parti partilerine çağrıda bulundular. 

Vatandaşların talepleri arasında şu detaylar dikkat çekti.

HDP Şırnak genelinde kullanılan oy potansiyeline göre 4 milletvekilli çıkarırken, kimi zamanda 3 milletvekilli çıkardığı oldu. Bu duruma bakıldığında Milletvekilli adayı Şırnak'tan 1, Cizre'den 1, Sılopi'den 1, İdil'den 1 olacak şekilde, diğer ilçelerinde başvuruları varsa değerlendirerek milletvekili adayı belirlemeleri gerekir. Şırnak ilinin dışında milletvekilli adayı gösterilmemesini hasasiyetle dile getirildi. Çünkü Şırnak'ın il ve ilçelerinde Milletvekilli, Belediye başkanı olabilecek kişilerin çok olduğu ifade edildi. 

AK Parti milletvekilli adayı genelikle Şırnak merkezden seçilmesi diğer ilçelerden tepkiye neden olduğu ifade edildi. Aday listesi oluştururken ilçelerin başvuruları dikkate alınarak listelerin oluşturulması talep edildi. Şırnak'ın dışında ilçelerin adaylarına şans verilmemesine dikkat çekildi. Mevcut milletvekilli Rizgin Birliğ'in başvurusu kabul edilerek Cizre, Silopi, İdil' den adayların olduğu bir liste oluşturulması talep edildiği ifade edildi. İdil'de başvuran okumuş, okumuş iş insanlarına Aday listesinde yer verilmesini önemle dile getirildi... 

YORUM EKLE