Trafikte tek yön

Trafikte tek yön

İlçemizde araç kullanma sayımız artı. Binlerce araca sahibiz. Sosyal hayatımızın her alanında araç kullanarak ulaşım sağlıyoruz. İş yerine, Bahçeye, aile ziyaretlerine, taziyeye, komşu ilçelere, baraja yani araçla hareket ediyoruz, araçla kalkıyoruz, araçla yatıyoruz. Çağımızın gereksinimlerine baktığında, normal bir hayat yaşıyoruz. Araç kullanmak elzem.

Sorun araç kullanımda. Araçlarımızı trafikte doğru kullanıyor muyuz? Hayır. Elimizdeki yolları, sokakları gelişi güzel kullanarak trafikte ulaşım sağlıyoruz. Gelişi güzel davranışımızdan dolayı, bize bir  düzen ve nizam lazım. Bu düzeni sağlamak için İdil Belediyesi ilçenin trafik sorununa el atarak bir düzenleme getirdi. İlçe merkezinde araçlar, tek yönden trafik akışını sağlayacak; hükümet caddesine bağlanan iki cadde geliş ve gidiş olmadığı için, tek yönde araç trafiği olacağından, dalmışların bulunduğu sokak,  istiklal caddesinde  devam ederek öğretmen evi yönünde devam edeceği, Alanya caddesinde, BIM kavşağı trafiğe kapatılması  sorunun dışında, Trafiğe getirilen düzenleme ilçe halkı tarafından kabul gördüğü kendileri ifade  etti.

Sorun nasıl aşılır. Getirilen düzenlemeye riayet etmek gerekir. Riayet edildiği takdirde trafikte daha rahat olacağız. Bu rahatlığı sağlam bir zemine oturtmak için, esnafın dile getirdiği talepleri değerlendirmek gerekir. Bu çok önemli. Halkın yüzde 70’inin bir talebi olunca, dikkate almak gerekir. Kavşağı açalım, Adana 01 Kebap salonun bulunduğu cadde geliş gidişli trafiğe açık,Dalmışların bulunduğu sokakta geliş gidişli olsun. İdil Beton’un bulunduğu çevreyolunda bir kavşak, kavşağa trafik ışıkları bulunacak şekilde bir  çalışma yapılsın.Vatandaşın bu üç talepleri yerine getirildiğinde, ilçe trafik düzenlemesi daha anlamlı olacağından kimsenin şüphesi olmasın. Yetkililerin bu talepleri yerine getireceğinde eminim. Trafik düzenleme kuralları, deneme sürecinden geçtiği, sürecin doğru karar verme aşamasında yararlı olacağı belirtildi.

Trafik düzenleme kurallarına riayet edelim, talep edilen düzenlemeler yerine getirildikten sonra, trafik sorununda önemli bir iş yapıldığı kanaatindeyim.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şükrü asman
Şükrü asman - 4 yıl Önce

İdil betonun yanına kavşak ve ışık istiyoruz

bülent şekirden
bülent şekirden - 4 yıl Önce

ilgi ve alakanızdan dolayı mutlu oldum ilgili yoldan ulaşım sağlayan insanlardan biri olarak mağduriyetimizi duyarak çözüm üretilmesi hususunda müteşekkirim

Şevki DOĞALA
Şevki DOĞALA - 4 yıl Önce

Slm. Her ne kadar idilde yaşamıyorsakta memleketime bu tür çalışmalar bizleri çok mutlu ediyor. İlgililere teşekürler.

Şükrü Külen
Şükrü Külen - 4 yıl Önce

Gelişen teknoloji, motorlu araçların sayıca artış gösterdiği ve aynı zamanda büyüyen İdil nüfusu bazı sorunları da beraberinde götürebilir, örneğin trafik ve ulaşım, bunu her orada yaşayan vede hergün böylesine zorluklara katlanan Sizlerin böyle bir talepte bulunmanız gayet mantıklı ve vatandaşlık hakkınızdır, zaten böyle konulara büyük ilgi ve hassasiyetlere sahip bir yöneticinzin mevcudiyeti " sayın Zafer Sağ " büyük bir değer ve şanstır, yeterki; doğru zamanda, doğru yerde ve doğru şahsiyetlerin kapılarını çalmayı ve sorunları beraber halletmeyi bilelim. Sizlere bir tarihi hatırlatayım; 1500 yıllarda İstanbuldaki büyük şehir belediye planları ve şu anki caddeler mevcuttu ve o tarihlerde araç olarak sadece at ve insanlar vardı ama çok uzun gelecekler düşünülerek büyük yollar yapıldı ve hala kullanılmaktadırlar.
İdilimizin iyiliği ve konfortlu bir geleceği için, ilkin kasabamıza büyük bir sevgi ve karşılıksız hizmet, birlik ve beraberlik lazım, bunlar kaide olunca her yapılan iş hayırlı olacaktır, tüm İdil halkının Ramazan bayramını kutlarım. Yazarımız Abdulrahman beyeve İdil haber ajansına, tebrik ve teşekkürler.