TEDAŞ’ın uygulamaları İnsanları bıktırdı

TEDAŞ’ın uygulamaları İnsanları bıktırdı.

Tedaş özeleştikten sonra, insanlara adeta ölümü gösterdi. İnsanlar kaçak elektrik kullanıyor maskesini kullanan TEDAŞ, istediğini yaparak insanlara kan kusturdu.

İnsanlar, TEDAŞ, sayaçları okumadan fatura gönderdiği, kesilen faturaların yüksek geldiğini ifade ederken, tatilde olan ailelerin yada resmi olarak izinli olan memurların, evleri kapalı iken bile gelen faturaların yüklü olması vatandaşları adeta şoke uğrattığı belirtildi. Şoka uğrayan vatandaş, itiraz dilekçesiyle kuruma başvururken, neticenin değişmediği ifade ederken ikinci şoku yaşarak derdini sineye çektiği ifade edildi. Tedaş’ın, sayaç okuma hakkı, kaçak tespit etme, sayaçları dışarıya taşıma vb. uygulamalarda hukuki hakkı var. Bir prensiple çalışması gerekir. Onu uyguluyor. Kaçak elektrik işlemi büyük bir sorundu. Çünkü vatandaşlar yıllarca elektriği kaçak kullandı. Kaçak kullanırken sayaçların tümü mühürsüz kaldı. Durum bu şekilde iken, TEDAŞ adeta milletin ensesine bindi, var olan durumu çok güzel değerlendirdi. Herkesi cezalandırmaya başladı. Bu birinci yanlıştı. Bence bu aşamada vatandaşa bir süre vererek, herkesin sayacını yenileme süresi tanımalıydı. TEDAŞ vatandaşa bu fırsatı vermedi. Vatandaşı koyun görerek hemen sağmaya başladı, süt vermeyince, canı yandı, avazı çıktığı kadar bağırmaya başladı. Vatandaş bu yanlış davranışa mahkum edilerek, her seferinde, büyük korku yaşayarak bekledi. Bir süre sonra tepki vermeye kalktı. Yeri geldi elektrik panolarını yaktı, personeli taşladı, bazı yerlerde köye alınmadı. Vatandaş farkına varmadan direnişe geçti. Vatandaşın eylemi yine kaçak elektrikle geçiştirildi. Yetkililer yaşanan soruna ciddi manada yaklaşmadı. Duymamazlıktan geldi. Çözüm üretmek için vatandaşı dinlemedi. Kısa yol yaparak yüksek meblağı rakamlarla fatura kesme işine devam ederek, vatandaşla arasındaki mesafeyi iyice açtı.

Akılı devlet; imar affını çıkardı, SGK, Bağ-Kur primlerini, vergiyi yapılandırdı. Teşvik hakkı verdi, ceza evlerine kısmı af getirdi, vatandaşa bir sürü sosyal haklar vererek ekonomi alanında iyileşmelere gitti. Arkadaş, devlet TEDAŞ konusunda iyileşmeye yönellik  bir adım atmadı. Tedaş kurumlar üstü bir statü ile korunarak, vatandaşa hücum emrini verdi. TEDAŞ şu anda sadece saldırı pozisyonunda. Vatandaş sürekli kan kaybederek direnmeye çalışıyor.

TEDAŞ, geri bildirimleri önemsemiyor. Çünkü yaptığı yanlışların hesabını vermiyor. Bu uygulamanın esemesi kaba anlamıyla vatandaşı elektrik tahsilatı adı altında haraca bağlamaktır. Vatandaş her ay uzaktan okumayla düzenli olarak 400-500-600 TL’sini istemeye istemeye vererek, TEDAŞ küfür ediyor. Ben küfür etmiyorum. Vatandaşın şu anki pozisyonu bu, araştırılabilir. Devlet basit bir girişimle güneydoğuda elektrik sorununa bir çözüm bulabilir. Niye bulamıyor, bu nokta çok manidar. Ama şurası bir gerçek vatandaşın içine girdiniz tırnaklarından çıktınız, insanların biyolojik yapısını bozdunuz. Kurumların durumu vatandaşın durumundan farklı değil. Belediyeleri, Hollanda ineği misalli görerek ne kadar paramı alsam o kadar iyi diyerek Kayyımlara geceleri uyku uyumayı haram ettiler. TEDAŞ’ın derdi; ne yaparsa yapayım mutlaka parayı bulmalıyım diyerek her tarafa mafyavari konarak uygulamalarını sürdürüyor. Belediyelerin işi TEDAŞA çalışmak olmuş. Arkadaş bu işlerin hiç mi iyi tarafı olmayacak. Taksitlere ayırma, faiz affı vb. iyileştirme seçenekleri sunarak Belediyeler hiç olmaza hizmet noktasında bir nefes alsın. İlçelere biraz hizmet ederek çalışsınlar. Hizmete ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz.Bizi bir dinleyin.Talebimizi bir önemseyin.Cevap yok…

TEDAŞ hele bir dur.Vatandaşla olan ilişkileri bir gözden geçir.Biraz kendine gel, vatandaşla bir yüzleş,  vatandaş ne istiyor, durumu ne, bıktı mı, iyimi, kötümü bir gör, sonra bir üst akılına durumu arz et. Deki vatandaşı insanlıktan çıkardık, arktık her şeye razı olmuş. bir iyileştirme yapalım. Kendine bir gelsin. Hep beddua edecek değiller, birazda bize dua etsinler diye bir bilgi verin, iyileştirmeye yönelik bira adım atın. Vatandaş bir nefes alsın. Toplum barışa ihtiyaç duyduğu bir dönemdedir. Gönülleri kazanın. Sizi bekliyor. Sıra sizde.

Elektrik fiyatlarını düşürün, lüzumsuz vergileri faturadan kaldırın, yüksek borçları taksitlere ayırın. Bu adımlar vatandaşı rahatlayacakken, aynı zamanda kaçak kullanmayı da önleyecektir. Deneyin. Sizde göreceksiniz.

YORUM EKLE
YORUMLAR
EKREM ŞIMŞEK
EKREM ŞIMŞEK - 4 yıl Önce

Bravo admin kalemine yüreğine saglik biraz boyle. Toplumsal sorunlara degin