Suyun içinde resimleriniz gözüküyor

İlçenin siyasetçileri, Muhtarları, STK'leri idil'in su sorunu başta olmak üzere bir çok sorun sizi test ediyor. Siz bu testin farkında değilsiniz galiba. Su sorunun içinde resimleriniz görünüyor yine farkında değilsiniz. Yani bu işte mesul olmanıza rağmen yine sorunu görmüyorsunuz. Çözen olursa  suda resmi ayrıllır. En büyük insan olur. Ancak mesuliyetiniz bu şekilde kalkar. Bunu da mı bilmiyorsunuz? Biliyorsunuz..  Kimse İdil'in su sorunuyla ilgilenmediği için resimleriniz su da duruyor. vatandaşlar çarşıda sizi aramaya başladı, bilginizde olsun. Haberi de benden almış olun.. 
Onlarca insan iş yerime gelerek, insanlar kahvede sohbet ederken  İdil'in sahipsiz olduğunu ifade ediyorlar. İdil'in sahibi yok diyorlar. Bu isyan ne anlama geliyor biliyormusunuz. İdil'lilerin canı yanıyor, canı. Demeki su sıkıntısı, alt yapı sorunu insanların canını çok yaktı ki arkadaşlar. insanlar siyasetçilere isyan ediyor. İdil'in sahiblerini bağırarak arıyorlar. Vatandaşın bu durumunu görün, bağıran seslere bir kulak verin. Vatandaşın halini lütfen görün ve anlayın..
Bakın idil'in haline, günde itfaiye ye 300 kişi su almak için isim yazdırıyor. İtfaiyenin üç aracı ancak 60 haneye su yetiştirebiliyorlar. Yani İdil'de yaşayan insanlar isim yazdırarak tonla su alabiliyorlar. Bugünün koşularında, mevcut hükümetin varlığında, Ak parti'nin ilçe başkanlığında, Kayyım Belediye başkanlığında değerlendirme yapıldığında su sorunu,üst yapı, alt yapı sorunu çözmek zor değildir. Çok kolaydır. Vatandaşın dediği gibi İdil'in sahibi yok, olmayınca sorunları duyan da yok. Bizde duyurunca İdil sahiplerinin menziline giriyoruz. Suyu unutuyorlar, konuşanları, bağıranları hal etmeye çalışıyorlar.
Siz boş işlerle uğraşırken size su sorunun çözümünü söyliyeyim. Cehennem deresinde, eski değirmen dediğimiz mevkiide deniz gibi pınar var. Suyu da çok güzel. İdil'e su gelen mevkiiyle buranın arası mesafe olarak 1,5 kilometre. Bu proje için çok büyük bir para lazım değil. DSİ bile bu parayı karşılaya billir durumdadır. Yeterki ilgilenen olsun. 
Yani sözün kısası su sorunu çözmek için su var. Güçte var. İlgilenecek kimse olmayınca sorun devam ediyor. Haksızsam sizde yorum kısmında mutlaka fikrinizi belirtin belkide sorunun çözümüne katkı sunarsınız. Bir yorum bir yorumdur. Yine son cümlemde diyeceğim şu sizde buyrun su sorunu çözün size dua edelim, beyler.. 

YORUM EKLE